fbpx

Booking.com, Barcelo, Iberostar и други създадоха база данни за пътувания във времена на Covid-19

Базата данни за пътувания COVID-19 (COVID-19 Travel Database) е платформа с безплатен достъп в подкрепа на туристическата индустрия през периода на възобновяване, предоставящ източник на данни за пътници в период на ниско доверие към пътуванията.

Това е проект от Европейския пътнически алианс COVID-19 (European COVID-19 Travel Alliance), създаден от водещи туристически марки като Barcelo Hotels, Booking.com, Kayak, Eurowings, Flixmobility, Iberostar Hotels, KLM, Radisson Hotel Group и trivago.

“Вярваме, че силното сътрудничество между участниците на пазара ще помогне да се възстанови търсенето на пътувания по безопасен и устойчив начин. По-конкретно, ние се стремим да помогнем на пътуващите да изследват дестинациите и да им дадем възможност да вземат информирани, уверени и безопасни решения за пътуване.”, съобщават от организацията.

covid19 travel database alliance 1 Booking.com, Barcelo, Iberostar и други създадоха база данни за пътувания във времена на Covid-19

За туристически доставчици

Данните от COVID-19 Travel Database ще бъдат предоставени безплатно. Туристическите институции и компании ще могат да показват информацията на своите потребители в своите продукти (уебсайт, приложение и т.н.). Преглед на базата данни можете да намерите тук.

За организации по маркетинг на дестинации (DMO) и туристически съвети

Алиансът събира информация, за да създаде информация за страната и региона за пътуване, заедно с информация за ограничения в дестинациите за различни видове бизнес (хотели, полети, ресторанти и т.н.). Данните се събират чрез формуляр за подаване и се подготвят и обработват, за да се създаде структурирана база данни.

За пътуващи

Разбираме, че в момента пътуването е несигурно и решаването на това какъв тип пътуване е възможно и кои дестинации са безопасни може да бъде поразително, с много различни източници на данни и нови доклади. С данните, които се събират в COVID-19 Travel Database, туристическата индустрия ще може да предостави на пътуващите повече контекст за това кои дестинации са отворени и да даде увереност при вземането на решение за пътуване.

Източник: covidtravelalliance.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]