fbpx

Boeing компенсира разходите на TUI Group по заземяването на 737 Max

Очаква се до дни да бъде сключена сделка за обезщетение между TUI и Boeing, за да компенсира разходите по заземяването на 737 Max. Между туроператора и американския производител е договорен „цялостен пакет от мерки“.

Обезщетението ще бъде изплатено през следващите две години, докато новите доставки на самолета се отлагат. Сделката ще засили ликвидността на TUI Group, тъй като туристическата индустрия търпи щети от въздействието на Covid-19. Световна забрана за полети беше наложена на 737 Max през март 2019 г. след две фатални катастрофи, които също се отразиха на операциите и плановете за обновяване на флота на авиокомпаниите на TUI.

Със своите пет авиокомпании в Германия, Обединеното кралство, Белгия, Холандия и Швеция TUI е един от най-големите европейски клиенти на Boeing.

Представител на TUI коментира: „Детайлите на споразумението са поверителни, но то ще предостави компенсация, която покрива значителна част от финансовото въздействие, както и кредити за бъдещи поръчки на самолети.”

Изпълнителният директор Фриц Юсен заяви: „Постигнахме справедливо споразумение, което укрепва дългогодишните ни отношения с Boeing. Споразумението предоставя на TUI компенсация за голяма част от разходите, направени поради заземяването на 737 Max. Новият график за доставка ни дава значителна гъвкавост, защото ще имаме по-малко нови самолети, доставени в следващите години.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]