fbpx

Близо половин милион българи са почивали в област Бургас от началото на сезона

Министърката на туризма Марияна Николова каза днес на среща с бранша в Равда, че българските туристи имат интерес и реализират пътувания по родното Черноморие и затова насърчаването на пътуванията им е много важно. И добави, че именно затова трябва да се отправят позитивни посланията към тях както в оставащото време от този летен сезон, така и занапред.

“Традиционно българите резервират в последната минута и е важно информацията, която достига до тях, да е положителна и да представя качествените услуги, които могат да получат у нас”, коментира тя.

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Равда, които показват, че над 19 хил. туристи са пренощували в местата за настаняване от 1 юни до 22 август 2020 г. От тях над 13 хил. са български граждани. Чуждестранните гости в този период е имало от Полша, Чехия, Белгия, Румъния, Нидерландия и др. Според статистиката от ЕСТИ в местата за настаняване в област Бургас от началото на летния сезон до 22 август са пренощували 639 хил. туриста. От тях българските туристи са над 452 хил., а чуждестранните туристи – 186 хил.

В рамките на дискусията бизнесът представи пред вицепремиера различни идеи и възможности за развитие на Равда. Те потърсиха и съдействие от Министерството на туризма по някои казуси, като облекчаването на визовия режим за руските туристи и облекченията за бизнеса след кризата от COVID-19.

Източник: tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]