fbpx

Бивши служители на Thomas Cook създават свой туроператор

Бивши служители на туроператора Thomas Cook, който престана да съществува миналата година, планират да открият нова туроператорска компания, наречена Sunny Heart Travel. Неговото лого ще бъдат слънчеви очила с лещи във формата на сърце.

Подобно на своя предшественик, новият туроператор ще продава както индивидуални, така и масови турове, индивидуални услуги, включително полети, круизи и екскурзии. Стартирането на компанията е планирано през този месец, ако ситуацията с карантинните мерки, които сега се предприемат във Великобритания, позволява.

„Нашето предимство е икономически ефективен бизнес модел, пригоден за онлайн продажби. Това означава, че можем да предложим изгодни цени през цялата година, а не само през високия сезон. Нашият опит включва задълбочени познания за туристическата индустрия, главно в областта на обслужването. Онлайн резервациите предполагат многоканална поддръжка, достъпна по всяко време“, се казва в съобщението на компанията. Представител на компанията уточнява, че вторият етап на развитие ще бъде взаимодействие с агенти.

Според наблюдатели частната компания, която ще бъде създадена върху „руините“ на най-големия туроператор, има право да съществува и няма да бъде отхвърлена от туристите.

Първо, всички клиенти на Thomas Cook, чиято ваканция не се е състояла, са обезщетени от фонда ATOL, а тези на новата компания също ще имат тази защита. На второ място, малко от тях ще свържат марката Sunny Heart с фалирал туроператор.

Ще припомним, наскоро стана известно, че компанията Fosun, придобила правата върху марката Thomas Cook, ще й вдъхне втори живот като глобална OTA (онлайн туристическа агенция). Експертите смятат, че в този случай името Thomas Cook също няма да носи негативна конотация, тъй като марката Fosun е известна на пазара и по никакъв начин не е свързана с проблемите на бивши британски туроператор. Технологиите, разумните инвестиции и съответствието на цената и качеството на продукта ще играят ключова роля по този въпрос.

Източник: ttgmedia.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]