fbpx

Безплатен Covid-19 тест: Новия тренд в хотелиерския бизнес?

Страните все по-често изискват доказателство за отрицателен тест Covid-19 за международните пътници. С цел да направят живота по-лесен и да спечелят преимущество пред конкуренцията, някои хотели се обединяват с биотехнологични компании, за да предложат пакети, които включват PCR тест. Някои големи хотелски вериги също се включиха в инициативата, за момента само в определени региони на света. Дали обаче с напредване на времето това няма да се превърне в основно “оръжие” на хотелите в борбата за туристи?

Hyatt

Американската хотелска верига Hyatt, която от скоро вече има присъствие и в България обяви, че ще предлага безплатни Covid-19 тестове в 19 курорта в Мексико, Коста Рика, Карибите и Южна Америка до 31 май 2021 г. за двама регистрирани гости на стая на престой. Типът тест (бърз антиген или PCR) и изискванията за минимална продължителност на престоя варират в зависимост от мястото за настаняване.

Iberostar

Хотелската група предлага услугата безплатен Covid-19 тест в хотелите си в Америка, Европа и Северна Африка за престой до август 2021 г. Услугата „Travel at Ease“ нa Iberostar включва PCR тест за гости, които показват симптоми и обещание за удължаване на престоя за тези с положителни проби и техните семейства. По време на карантинния период гостите ще получават постоянно медицинско наблюдение, безконтактен рум сервиз, развлечения и игри в стаята. Хотелската група предлага и пълно възстановяване на сумата в случай на ранно напускане.

Melia Hotels International

Melia Hotels International също предлага на гостите в своите хотели в Мексико и Доминиканската република безплатни тестове Covid-19. Групата ще предлага услугата на гостите, от които се изисква да представят подобна информация при страната, от която пристигат. Гостите ще могат да резервират теста при настаняване, а тестовете ще бъдат необходими да се проведат 72 часа преди заминаването, така че резултатите да са налични в деня на връщането.

Atlantis, The Palm, Dubai

Хотел Atlantis прави нещо малко по-различно от останалите изброени хотели, като възстановява разходите за Covd-19 тест за гости, отседнали пет или повече нощувки до 30 април 2021 г. Комплексът позволява на гостите да си върнат разходите за задължителния им PCR тест при напускане на Дубай. За да получат пълно обезщетение, гостите трябва да представят доказателство за закупуване на техния тест от всяка регистрирана частна клиника, медицински център или болница.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]