fbpx

Без туристи от Великобритания и през 2021? Борис Джонсън: Прекалено рано е за планове за почивки

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън настоя, че е „твърде рано“ да се планират летните ваканции за 2021 г., но каза, че ще даде повече подробности на 22 февруари.

Говорейки в днешния брифинг за коронавируса на Даунинг стрийт, Борис Джонсън беше два пъти помолен да изясни дали хората могат да планират лятно пътуване, а не незабавно пътуване. В отговор към журналистка от BBC, която попита конкретно за резервацията на летните почивки, Джонсън каза: „Както всички знаят, в момента е незаконно да се ходи на почивка. Това е състоянието на момента. Преглеждаме данните всеки ден. В понеделник ще можем да кажем малко повече за това къде сме с въвеждането на ваксината за най-уязвимите.”

„През седмицата на 22 февруари ще изложим виждането за пътуванията това лято. Това е най-доброто, което мога да дам към момента. Няма особено голям период между сега и 22 февруари, но се надявам да успеем да дадем малко повече яснота на хората тогава.”

Притиснат отново по въпроса по-късно, по време на брифинга на Mirror, чийто репортер посочи, че премиерът наскоро каза, че е оптимист за пътуванията през лятото на 2021 г., Джонсън каза: „Боя се, че е твърде рано хората да са сигурни в какво ще можем да направим това лято и се надяваме да успеем да кажем повече през седмицата на 22-ри, когато постъпят повече данни. Разбирам защо всички искат да правят планове сега, но просто ще трябва да бъдем малко по-търпеливи.“

По време на брифинга Джонсън също беше попитан дали правителството разговаря с туристическите компании за мобилно приложение, което да наблюдава ваксините и може да се използва за улесняване на международните пътувания – и той не го изключи.

Джонсън коментира: „Разглеждаме всякакви неща, които може да направим през следващите месеци. Може да очаквате да разговаряме с туристически фирми за всякакви опции.“

Междувременно английския превозвач и туроператор Jet2.com и Jet2holidays, които оперират и в България удължиха спирането на полетите и ваканциите до 14 април включително. Jet2 заяви, че има „огромно задържано търсене“ за пътуване през лятото на 2021 г., но решението за анулирането на полети и почивки се свежда до продължаващата несигурност, относно ограниченията за пътуване в краткосрочен план.

Припомняме, че Jet2.com и Jet2holidays пуснаха лятната си програма за 2022 година в продажба- по-рано от всякога. Според предварително обявената програма на туроператора, отново 9 британски летища ще свързват желаещите да посетят българското Черноморие, кацайки в Бургас- Белфаст, Бирмингам, Единбург, Ийст Мидландс, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкясъл, Станстед.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]