fbpx

Без руснаци и през 2021? 80% ръст на ранните резервации за руските курорти отчитат от АТОР

Руските туристи все повече резервират почивки за курортите в страната за лятото на 2021 г., като увеличението на обемите на ранните резервации в сравнение със същия период на миналата година достига 80%, каза вицепрезидента на Асоциацията на руските туроператори (ATOR) Иля Умански.

“Виждаме ръст на ранните резервации с повече от 80%. Туристите, изправени пред ситуация, в която не могат да отидат там, където искат, започват да резервират предварително почивки и екскурзии за следващата година. Има тенденция за по-ранни резервации от миналата година” каза Умански.

Според експерта като цяло поради коронавируса, дълбочината на продажбите на почивки е много ниска, хората все още се страхуват да резервират предварително, поради несигурността с карантините и евентуално по-строги мерки в бъдеще. „Но за лятото на следващата година и периода на новогодишните празници продажбите стават все по-активни, тъй като туристите искат да гарантират, че ще получат желаните места за настаняване“, каза Умански.

Той добави, че рязкото нарастване на търсенето на ваканции в Русия поради затворени граници разкрива проблема с недостига на качествени помещения за настаняване с добро съотношение цена-качество, познат на участниците на пазара.

“Ако вземем целия фонд на стаи за настаняване, тогава само около 10% от тях са с високо качество. Включваме хотели, построени през последните 10-15 години или реновирани през този период и управлявани от професионален мениджър. Тази категория отчита основното търсене. През сезона тези места за настаняване имат добра заетост, но ако възникне допълнително търсене, те са претоварени.”, обясни експертът.

Източник: АТОР

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]