fbpx

Без руснаци и през 2021? 80% ръст на ранните резервации за руските курорти отчитат от АТОР

Руските туристи все повече резервират почивки за курортите в страната за лятото на 2021 г., като увеличението на обемите на ранните резервации в сравнение със същия период на миналата година достига 80%, каза вицепрезидента на Асоциацията на руските туроператори (ATOR) Иля Умански.

„Виждаме ръст на ранните резервации с повече от 80%. Туристите, изправени пред ситуация, в която не могат да отидат там, където искат, започват да резервират предварително почивки и екскурзии за следващата година. Има тенденция за по-ранни резервации от миналата година“ каза Умански.

Според експерта като цяло поради коронавируса, дълбочината на продажбите на почивки е много ниска, хората все още се страхуват да резервират предварително, поради несигурността с карантините и евентуално по-строги мерки в бъдеще. „Но за лятото на следващата година и периода на новогодишните празници продажбите стават все по-активни, тъй като туристите искат да гарантират, че ще получат желаните места за настаняване“, каза Умански.

Той добави, че рязкото нарастване на търсенето на ваканции в Русия поради затворени граници разкрива проблема с недостига на качествени помещения за настаняване с добро съотношение цена-качество, познат на участниците на пазара.

„Ако вземем целия фонд на стаи за настаняване, тогава само около 10% от тях са с високо качество. Включваме хотели, построени през последните 10-15 години или реновирани през този период и управлявани от професионален мениджър. Тази категория отчита основното търсене. През сезона тези места за настаняване имат добра заетост, но ако възникне допълнително търсене, те са претоварени.“, обясни експертът.

Източник: АТОР

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.