fbpx

Без руски туристи това лято или просто пропаганда с цел вътрешен туризъм?

През последните няколко седмици имаше доста изявления на политици, големи туроператори и хотелиери, които изказаха своето мнение, че шансовете да има руски туристи през настоящия туристически сезон са минимални. Или в най-добрият вариант, не по-рано от август месец. Това затвърди и руския премиер Михаил Мишустин. Това ще е голям удар за множество дестинации, които разчитат предимно на граждани от Руската федерация.

“Не бързайте да почивате в чужбина тази година”, руският премиер Михаил Мишустин призова руските туристи. Изказвайки се на заседание на Президиума на Координационния съвет по коронавирус, той припомни, че „епидемиологичната ситуация в чуждите страни е различна и никой не може да гарантира на почиващите защита срещу вирусна инфекция“.

„Моля нашите граждани да не бързат. Считаме за целесъобразно да се въздържате от туристически пътувания в чужбина. За няколко дни почивка можете да платите твърде голяма цена. По-добре и по-безопасно е да прекарате ваканция в собствената си държава “.

Той припомни също, че “коронавирусната инфекция е била внесена в Русия от чужбина”. „Световната здравна организация все още счита, че рискът от по-нататъшно развитие на пандемията е висок и не дава препоръки за премахване на ограниченията за международни пътувания“, каза още премиерът.

Премиерът не уточни кога ще е възможно да се планира почивка в чужбина. Освен това препоръките не са забрана, така че премиера е възможно да е направил това изявление, за да останат руснаците бдителни и да изберат местните курорти.

В същото време експертите смятат, че първо в края на юни ще отворят границите на Русия с Беларус, Армения, Казахстан и Азербайджан. Най-популярните летни туристически дестинации – Турция, Гърция, Кипър ще станат достъпни за руснаците не по-рано от втората половина на юли.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]