fbpx

Без руски туристи това лято или просто пропаганда с цел вътрешен туризъм?

През последните няколко седмици имаше доста изявления на политици, големи туроператори и хотелиери, които изказаха своето мнение, че шансовете да има руски туристи през настоящия туристически сезон са минимални. Или в най-добрият вариант, не по-рано от август месец. Това затвърди и руския премиер Михаил Мишустин. Това ще е голям удар за множество дестинации, които разчитат предимно на граждани от Руската федерация.

„Не бързайте да почивате в чужбина тази година“, руският премиер Михаил Мишустин призова руските туристи. Изказвайки се на заседание на Президиума на Координационния съвет по коронавирус, той припомни, че „епидемиологичната ситуация в чуждите страни е различна и никой не може да гарантира на почиващите защита срещу вирусна инфекция“.

„Моля нашите граждани да не бързат. Считаме за целесъобразно да се въздържате от туристически пътувания в чужбина. За няколко дни почивка можете да платите твърде голяма цена. По-добре и по-безопасно е да прекарате ваканция в собствената си държава “.

Той припомни също, че „коронавирусната инфекция е била внесена в Русия от чужбина“. „Световната здравна организация все още счита, че рискът от по-нататъшно развитие на пандемията е висок и не дава препоръки за премахване на ограниченията за международни пътувания“, каза още премиерът.

Премиерът не уточни кога ще е възможно да се планира почивка в чужбина. Освен това препоръките не са забрана, така че премиера е възможно да е направил това изявление, за да останат руснаците бдителни и да изберат местните курорти.

В същото време експертите смятат, че първо в края на юни ще отворят границите на Русия с Беларус, Армения, Казахстан и Азербайджан. Най-популярните летни туристически дестинации – Турция, Гърция, Кипър ще станат достъпни за руснаците не по-рано от втората половина на юли.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.