fbpx

Best Western Hotels отбелязват 75 години от основаването

Тази година една от най-емблематичните хотелски марки в света, Best Western® Hotels & Resorts отбелязват 75 години от основаването си. Best Western International притежава или управлява общо над 4700 хотела по целия свят. Франчайзът, със седалище в Финикс, Аризона, включва повече от 2000 хотела в Северна Америка.

Best Western започва в годините след Втората световна война. По това време повечето места за настаняване са били или големи градски имоти, или по-малки семейни крайпътни хотели. В Калифорния мрежа от независими хотели са започнали да правят препоръки помежду си на пътници. Тази малка и неформална мрежа в крайна сметка прераства в модерната хотелска марка Best Western, основана от Мерил Гуертин през 1946 г.

bwhr historical logotimeline 42020 Best Western Hotels отбелязват 75 години от основаването

В момента Best Western има 18 бранда в дестинации по целия свят. Хотелската верига има и присъствие в България- 6 хотела в София, 1 в Пловдив и 1 в Слънчев бряг.

Gallery 37, част от BW Premier Collection е разположен в сърцето на най – древния град в Европа -Пловдив. Това е къща датираща от неокласицизма, реставрирана през 2019 г. с 11 магнетични стаи, всяка от които разполага със своята идентичност. Дизайнерски направените, арт стаи в духа на Стария град пречупени през призмата на модерното впечатляват с история и уют.

Best Western Plus Premium Inn се намира в сърцето на курорта Слънчев бряг и предлага всички възможности за тези, които желаят да изживеят зареждаща почивка в удобство и лукс. Четиризвездният хотел, разполага със 145 стаи и апартаменти, разположени на 7 хиляди квадратни метра застроена площ.

В София присъстват 3 от брандовете на Best Western: Best Western, Best Western Plus и Best Western Premier.

Намиращ се в сърцето на бизнес района на българската столица и на по-малко от 5 метра от Международния изложебен и конгресен център на София и директна връзка с метрото на Летище София, 4 звездният Best Western Plus Expo Hotel Sofia предлага на своите гости 99 стаи, мултифункционални конферентни зали, специално обособен бизнес салон, както и други алтернативни за хранене, сред които и открита лятна градина.

Останалите хотели в София са: Bristol Hotel, Art Plaza Hotel, Terminus Hotel, Lozenetz Hotel и Best Western Premier Sofia Airport Hotel.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.