fbpx

България започва издаването на визи за руски туристи

На уебсайта на визовия център на България в Москва днес се появи съобщение, че руснаците могат да кандидатстват за туристическа виза не по-рано от 17 май. По-късно обаче външното министерство на страната го отрече, заявявайки, че руските граждани вече могат да подават своите документи за туристическа виза за България.

„Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат документи и издават визи за руски граждани. VFS Global, която включва 59 визови центъра в Русия, също приема документи за български визи, за това беше уведомена както миналата седмица, така и днес“, обясниха от Министерството на външните работи на България.

Неправилната информация за начална дата за кандидатстване за визи беше наречена несъответстваща на истината. Според експерти такова несъответствие може да показва, че все още не е установена оперативна комуникация между различни организации, които трябва да реагират със светкавична скорост на постоянно променящата се ситуация.

По-рано българското министерство на здравеопазването обяви 1 май за дата на възобновяване на туризма в страната. Като документи, потвърждаващи здравословното състояние на туристите бяха посочени три – сертификат за ваксинация, негативен PCR тест или антитела срещу Covid-19.

Припомняме, че ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев смята, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

„Бих излязъл с предложение за намиране на алтернатива на Турция. България спокойно може да се превърне в нея, а климатичните условия там са изключително добри. Африканска държава не може да бъде напълно алтернатива – нито Тунис, нито Мароко. Отварянето на Египет може да е решение, но аз съм категорично за българската дестинация. Въпреки че Египет е целогодишна дестинация, но през лятото е прекалено горещо.“, коментира Малцев.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]