fbpx

България въвежда задължителен PCR тест за руските туристи от 8 юли

Всички туристи, влизащи в България от Русия, ще трябва да предоставят отрицателни резултати от PCR тест от 8 юли, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в страната. В противен случай те са изправени пред карантина, съобщават от пресслужбата на българското министерство на здравеопазването.

Преди това руските туристи имаха възможности – да представят сертификат за ваксинация или сертификат за антитела и не бяха задължени да си правят PCR тест. Сега пред руските туристи, които искат да посетят България нямат опции. Подобни изисквания се въвеждат за граждани на Испания и Кипър, които, подобно на Русия, принадлежат към „оранжевата зона“ на риска за разпространение на Covid-19.

Припомняме, че полетите между Русия и България бяха възстановени на 28 юни.

„Тъй като Европейският съюз даде възможност на всяка държава сама да определи критериите и нормите за влизане, България няма да се откаже руските туристи. Не мисля, че и правилата ще бъдат по-строги“, каза Цонев пред profi travel. Експертът обясни, че следващите евентуални промени ще бъдат внесени от новото правителство, тъй като парламентарните избори ще се проведат на 11 юли.

„Като цяло има консенсус между депутатите и бизнеса: една година от затварянето на границите с Русия вече е достатъчна, трябва да продължим да водим диалог и да разширяваме хоризонтите, за да върнем туризма и бизнеса в нормален курс“, коментира директора на Solvex. Той добави, че първият полет от Русия, който пристигна в страната на 30 юни, след като Русия отмени ограниченията за въздушния трафик, е пристигнал пълен. Всички места са разпродадени и за 6 юли, а следващите полети също се продават много бързо.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]