fbpx

“Безопасно лято 2021”- закъсня ли България с рекламната кампания и къде остава руския пазар?

Министерството на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“. За целта бяха изработени рекламни видеа на четири езика – български, английски, немски и иврит, които ще бъдат разпространявани на всички структуроопределящи и приоритетни за страната ни пазари.

България предприема всички необходими мерки за най-висока сигурност, така че гостите да се чувстват защитени и сигурни по време на престоя си у нас.  А спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Рекламните клипове ще бъдат разпространявани по основните комуникационни канали в повече от 18 приоритетни пазара, български посолства и туристически представителства, така че да стигнат до възможно най-голям кръг от хора.

Въпросите, които възникват са няколко, като най-отличителните са: Закъсня ли България с рекламната кампания и факта, че в рекламните видеоклипове не фигурира руска версия, означава ли, че Русия не е сред приоритетните туристически пазари на страната ни?

Относно периода на обявяване на кампанията “Безопасно лято 2021”- голяма част от конкурентните ни дестинации вече обявиха своите политики за безопасност на туризма и агресивно маркетират всички свои основни пазари. От друга страна очакванията за сезон 2021 са пазара да бъде абсолютен last minute, така че от тази гледна точка рекламата може би идва в правилния момент.

Липсата на рекламен клип на руски език ни кара да си мислим, че България е отписала Русия като основен туристически пазар, въпреки много възможности и индикации, които бяха отразени през последните седмици. Припомняме, че ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев обяви преди седмица, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

Междувременно руснаците ще могат да влизат на територията на Черна гора, без да представят отрицателни резултати от PCR тестване, заяви министърът на финансите и социалната защита, Милойко Спаич.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]