fbpx

„Безопасно лято 2021“- закъсня ли България с рекламната кампания и къде остава руския пазар?

Министерството на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“. За целта бяха изработени рекламни видеа на четири езика – български, английски, немски и иврит, които ще бъдат разпространявани на всички структуроопределящи и приоритетни за страната ни пазари.

България предприема всички необходими мерки за най-висока сигурност, така че гостите да се чувстват защитени и сигурни по време на престоя си у нас.  А спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Рекламните клипове ще бъдат разпространявани по основните комуникационни канали в повече от 18 приоритетни пазара, български посолства и туристически представителства, така че да стигнат до възможно най-голям кръг от хора.

Въпросите, които възникват са няколко, като най-отличителните са: Закъсня ли България с рекламната кампания и факта, че в рекламните видеоклипове не фигурира руска версия, означава ли, че Русия не е сред приоритетните туристически пазари на страната ни?

Относно периода на обявяване на кампанията „Безопасно лято 2021“- голяма част от конкурентните ни дестинации вече обявиха своите политики за безопасност на туризма и агресивно маркетират всички свои основни пазари. От друга страна очакванията за сезон 2021 са пазара да бъде абсолютен last minute, така че от тази гледна точка рекламата може би идва в правилния момент.

Липсата на рекламен клип на руски език ни кара да си мислим, че България е отписала Русия като основен туристически пазар, въпреки много възможности и индикации, които бяха отразени през последните седмици. Припомняме, че ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев обяви преди седмица, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

Междувременно руснаците ще могат да влизат на територията на Черна гора, без да представят отрицателни резултати от PCR тестване, заяви министърът на финансите и социалната защита, Милойко Спаич.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.