fbpx

България с приз от изложението “Интурмаркет” в Москва, руски туроператори очакват отваряне на границите това лято

Министерството на туризма на България получи отличие от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021. България получи специална Диплома за многогодишна дружба и взаимноизгодно сътрудничество от форума, който се проведе в последните дни в Москва.

България е дългогодишен участник в международната борса INTOURMARKET, като представянето на страната се организира от Министерството на туризма. Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова поздрави България за участието и получи традиционен български подарък – продукти с розово масло и мурсалски чай.

d3dcec33 c463 4270 bdae f69f5839a24a 0 България с приз от изложението "Интурмаркет" в Москва, руски туроператори очакват отваряне на границите това лято

В продължение на три дни, от 1 до 3 април 2021 г., в руската столица си дадоха среща ръководители на федерални и регионални туристически администрации, представители на туристическия бизнес от 56 руски региона, 5 страни и 752 туристически компании, представители на руски учебни заведения с изучаване на туризъм, авторитетни руски електронни туристически издания и др.

„Радвам се да приветствам всички на изложението Интурмаркет. Миналата година на практика скочихме на заминаващ влак, защото изложението беше почти последното офлайн събитие в Москва. Беше ясно, че годината ще бъде трудна, но ние си обещахме, че браншът ще издържи и държавата ще направи всичко възможно туризмът да излезе с най-малки загуби. Кризата се превърна в нов прозорец за възможности за индустрията на хотелиерството. И ние се справихме с него”, каза шефът на Ростуризъм (еквивалент на министерство на туризма), Зарина Догузова на церемонията по откриването.

В сериозна конкуренция с атрактивното представяне на руските региони Министерството на туризма показа разнообразието на туристическото предлагане за почивка в България, мерките, които се предприемат, за осигуряване на безопасна почивка на гостите в българските курорти, готовността на туристическия бранш да посрещне гости от Русия. Доказателство за успеха бе големият интерес от страна на руските участници и професионални посетители до последния час на изложението.

Очакванията от страна на руските туроператори за старт на летния сезон в България в близко бъдеще и отваряне на границите за руските туристи още това лято са големи, като всички посетители на националния щанд подчертаваха интереса и постоянството на оформилото се през годините „българско лоби“, т.е. туристи, които предпочитат лятна почивка в България и са лоялни към направлението.

Възможности за почивка в чужбина представиха само България, Китай, Куба, представители на туристическия бизнес от страни от ОНД и Турция.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]