fbpx

България с приз от изложението „Интурмаркет“ в Москва, руски туроператори очакват отваряне на границите това лято

Министерството на туризма на България получи отличие от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021. България получи специална Диплома за многогодишна дружба и взаимноизгодно сътрудничество от форума, който се проведе в последните дни в Москва.

България е дългогодишен участник в международната борса INTOURMARKET, като представянето на страната се организира от Министерството на туризма. Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова поздрави България за участието и получи традиционен български подарък – продукти с розово масло и мурсалски чай.

d3dcec33 c463 4270 bdae f69f5839a24a 0 България с приз от изложението "Интурмаркет" в Москва, руски туроператори очакват отваряне на границите това лято

В продължение на три дни, от 1 до 3 април 2021 г., в руската столица си дадоха среща ръководители на федерални и регионални туристически администрации, представители на туристическия бизнес от 56 руски региона, 5 страни и 752 туристически компании, представители на руски учебни заведения с изучаване на туризъм, авторитетни руски електронни туристически издания и др.

„Радвам се да приветствам всички на изложението Интурмаркет. Миналата година на практика скочихме на заминаващ влак, защото изложението беше почти последното офлайн събитие в Москва. Беше ясно, че годината ще бъде трудна, но ние си обещахме, че браншът ще издържи и държавата ще направи всичко възможно туризмът да излезе с най-малки загуби. Кризата се превърна в нов прозорец за възможности за индустрията на хотелиерството. И ние се справихме с него”, каза шефът на Ростуризъм (еквивалент на министерство на туризма), Зарина Догузова на церемонията по откриването.

В сериозна конкуренция с атрактивното представяне на руските региони Министерството на туризма показа разнообразието на туристическото предлагане за почивка в България, мерките, които се предприемат, за осигуряване на безопасна почивка на гостите в българските курорти, готовността на туристическия бранш да посрещне гости от Русия. Доказателство за успеха бе големият интерес от страна на руските участници и професионални посетители до последния час на изложението.

Очакванията от страна на руските туроператори за старт на летния сезон в България в близко бъдеще и отваряне на границите за руските туристи още това лято са големи, като всички посетители на националния щанд подчертаваха интереса и постоянството на оформилото се през годините „българско лоби“, т.е. туристи, които предпочитат лятна почивка в България и са лоялни към направлението.

Възможности за почивка в чужбина представиха само България, Китай, Куба, представители на туристическия бизнес от страни от ОНД и Турция.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.