fbpx

България с най-голям щанд на туристическото изложение “Отдих” 2020 в Москва

Министърката на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров по повод предстоящото й посещение в Москва. В периода 7-10 септември тази година в руската столица ще се проведе Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020, на което България е страна-партньор и ще вземе участие в официалното му откриването. Страната ни ще е представена с най-големия щанд, а участие в борсата ще вземат редица български фирми.

Сред основните цели на предстоящата визита са задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазване позициите на България като предпочитана туристическа дестинация на руския туристически пазар в условията на продължаващата пандемия от коронавирус и готовността на страната ни да посрещне руски туристи по време на предстоящия зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021.

Посланик Макаров потвърди желанието на руската страна за възобновяване на туристическите пътувания между двете страни.

Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация, увери вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения.

Очаква се по време на работното си посещение в Москва вицпремиерът да порведе работни срещи на високо политическо ниво, сред които среща с Дмитрий Чернишенко, заместник-председател на правителството на Руската федерация, в чието портфолио попада сектор „Туризъм“, и с г-жа Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Източник: tourism.government.bg

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]