fbpx

България с най-голям щанд на туристическото изложение „Отдих“ 2020 в Москва

Министърката на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров по повод предстоящото й посещение в Москва. В периода 7-10 септември тази година в руската столица ще се проведе Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020, на което България е страна-партньор и ще вземе участие в официалното му откриването. Страната ни ще е представена с най-големия щанд, а участие в борсата ще вземат редица български фирми.

Сред основните цели на предстоящата визита са задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазване позициите на България като предпочитана туристическа дестинация на руския туристически пазар в условията на продължаващата пандемия от коронавирус и готовността на страната ни да посрещне руски туристи по време на предстоящия зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021.

Посланик Макаров потвърди желанието на руската страна за възобновяване на туристическите пътувания между двете страни.

Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация, увери вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения.

Очаква се по време на работното си посещение в Москва вицпремиерът да порведе работни срещи на високо политическо ниво, сред които среща с Дмитрий Чернишенко, заместник-председател на правителството на Руската федерация, в чието портфолио попада сектор „Туризъм“, и с г-жа Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Източник: tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.