fbpx

България прие протоколите за безопасно пътуване на Световния съвет по туризъм

Основни туристически дестинации подписаха първия в света „печат за безопасност и хигиена“ (safety and hygiene stamp), стартиран наскоро от Световния съвет за пътуване и туризъм (WTTC).

Дестинации, включително България, Турция, Ямайка и Португалия, приеха наскоро обявените протоколи за безопасни пътувания на WTTC, за да демонстрират готовността си да посрещнат гости.

WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, проектира специалния печат, за да даде възможност на пътниците да идентифицират дестинациите и местата за настаняване по целия свят, които приеха стандарти за безопасност и хигиена.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Броят на дестинациите, приемащи нашите протоколи нараства с бързи темпове и това е изключително приятно и показва успеха и значението на печата за безопасни пътувания на WTTC. Печатът е жизненоважен за възстановяването на доверието на потребителите в световен мащаб.“

Николина Ангелкова, министър на туризма, каза: „Туризмът е кауза, носи по-добро бъдеще за всички и заедно можем да решим тези предизвикателства. В тази връзка, ние приветстваме инициативата за безопасни пътувания от WTTC, която ще осигури бързо възстановяване на туристическия сектор и ще възстанови доверието на пътуващите. Кризата COVID-19 у нас несъмнено показа, че само обединените – правителството, бизнеса и гражданите, с навреме проведени мерки могат да ограничат разпространението на вируса.“

Преди две седмици WTTC стартира първата от редица нови световни мерки, като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи последователност и насоки за новия подход към здравето, хигиената, дълбокото почистване и социалната дистанция. Протоколите са разработени въз основа на опита на членовете на WTTC и въз основа на насоки от Световната здравна организация (СЗО) и Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.