fbpx

България прие протоколите за безопасно пътуване на Световния съвет по туризъм

Основни туристически дестинации подписаха първия в света “печат за безопасност и хигиена” (safety and hygiene stamp), стартиран наскоро от Световния съвет за пътуване и туризъм (WTTC).

Дестинации, включително България, Турция, Ямайка и Португалия, приеха наскоро обявените протоколи за безопасни пътувания на WTTC, за да демонстрират готовността си да посрещнат гости.

WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, проектира специалния печат, за да даде възможност на пътниците да идентифицират дестинациите и местата за настаняване по целия свят, които приеха стандарти за безопасност и хигиена.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Броят на дестинациите, приемащи нашите протоколи нараства с бързи темпове и това е изключително приятно и показва успеха и значението на печата за безопасни пътувания на WTTC. Печатът е жизненоважен за възстановяването на доверието на потребителите в световен мащаб.”

Николина Ангелкова, министър на туризма, каза: „Туризмът е кауза, носи по-добро бъдеще за всички и заедно можем да решим тези предизвикателства. В тази връзка, ние приветстваме инициативата за безопасни пътувания от WTTC, която ще осигури бързо възстановяване на туристическия сектор и ще възстанови доверието на пътуващите. Кризата COVID-19 у нас несъмнено показа, че само обединените – правителството, бизнеса и гражданите, с навреме проведени мерки могат да ограничат разпространението на вируса.”

Преди две седмици WTTC стартира първата от редица нови световни мерки, като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи последователност и насоки за новия подход към здравето, хигиената, дълбокото почистване и социалната дистанция. Протоколите са разработени въз основа на опита на членовете на WTTC и въз основа на насоки от Световната здравна организация (СЗО) и Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]