fbpx

България посреща туристи от Израел от 16 август?

Днес министърката на туризма Марияна Николова е провела телефонен разговор с министъра на туризма на Израел Асаф Замир. В условията на продължаващата пандемия правителството полага сериозни усилия за осигуряване на безпроблемното протичане на туристическия сезон, заяви министър Николова. И подчерта, че се прилагат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на туристите. На Българското Черноморие степента на разпространение на вируса e най-ниска и то може да се счита за безопасна зона, като до момента няма заразен турист, акцентира вицепремиерът.

Израел е приоритетен туристически пазар и стратегически партньор на България, посочи министърът. През 2019 г. са регистрирани близо 245 хил. посещения на израелски туристи у нас. Проведени са били преговори за подписване на Меморандум за разбирателство между правителствата на България и Израел за приемане на специални мерки за подпомагане на гражданската авиация в условията на COVID-19. Министерството на туризма и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са съгласували без бележки проекта, а Министерството на здравеопазването е представило бележки за медицинските аспекти.

Има очаквания от 16 август Израел да облекчи режима за пътувания, като седмица преди това ще бъде проведен съвет между министрите на здравеопазването, външните работи, транспорта и туризма, за да се обсъди начинът на пътуване, информира министъра Замир. Той уточни, че ще участва в съвета, като неговата позиция ще е за България да няма рестрикции, които да повлияят на туризма, и страната да не бъде включвана в червения списък от държави за пътувания.

Вицепремиерът благодари за провеждането на разговора и подчерта, че България отдава голямо значение на добрите отношения с Израел в редица ключови области, включително в туризма. Тя допълни също, че въпреки продължаващата пандемия Министерството на туризма работи активно за безпроблемно протичане на предстоящия зимен сезон и на лято 2021 и увери, че разчитаме на израелските гости, които все повече предпочитат България като дестинация.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]