fbpx

България попадна в червената зона за пътуване на Румъния

За съжаление България попадна в червения списък за пътуване на Румъния след последната актуализация на правителството на северната ни съседка. Новите правила влизат в сила от 12 септември, в 00:00 ч.

Считано от 12 септември, 00:00 ч. при връщане в Румъния от България, на румънските туристи ще бъде необходим дигитален сертификат, удостоверяващ ваксинация или преболедуване на Covid (през последните 180 дни). Отрицателният резултат от PCR тест вече няма да защити румънците от поставяне под карантина. Карантината за непредоставилите горепосочения сертификат ще бъде с продължителност 14 дни.

241690283 4734250163260122 299457593144041289 n България попадна в червената зона за пътуване на Румъния

Припомняме, че вследствие на увеличението на заразени с Covid-19 в България през последните седмици, страната ни попада в жълтата зона на Румъния на 29 август. Румънците заемат първо място сред чуждестранните туристи, които са посетили България до момента през летния туристически сезон и са основен източник на приходи за хотелите това лято.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]