fbpx

България отново не попадна в коридорите за пътуване на Великобритания

Вчера правителството на Великобритания добави Естония, Латвия, Словакия, Словения и Сейнт Винсент и Гренадини в списъка на коридорите за пътуване, след като прегледа последните оценки на риска.

Петте нови страни са добавени в текущия списък на дестинации, от които пътниците не трябва да се самоизолират, когато пристигат в Англия. Промените, които ще влязат в сила в Англия от вторник, 28 юли 2020 г., идват, тъй като правителството призовава пътниците да продължат да се защитават, когато обмислят пътуване в чужбина, като се уверят, че са в крак с най-новата информация – както у дома, така и в тяхната ваканционна дестинация.

За съжаление България отново не попадна в коридорите за пътуване и на този етап българските туристически курорти ще останат без посетители от Великобритания. Правителството ще продължи да актуализира списъка и дестинациите, от които може да се пътува без 14-дневна карантина ежеседмично.

Припомняме, че преди около 2 седмици директорът на TUI UK Андрю Флинтъм призова великобританското правителство да върнат основни дестинации за страната, като България, Португалия, Кабо Верде и някои от страните в Северна Африка.

Източник: www.gov.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.