fbpx

България отново не попадна в коридорите за пътуване на Великобритания

Вчера правителството на Великобритания добави Естония, Латвия, Словакия, Словения и Сейнт Винсент и Гренадини в списъка на коридорите за пътуване, след като прегледа последните оценки на риска.

Петте нови страни са добавени в текущия списък на дестинации, от които пътниците не трябва да се самоизолират, когато пристигат в Англия. Промените, които ще влязат в сила в Англия от вторник, 28 юли 2020 г., идват, тъй като правителството призовава пътниците да продължат да се защитават, когато обмислят пътуване в чужбина, като се уверят, че са в крак с най-новата информация – както у дома, така и в тяхната ваканционна дестинация.

За съжаление България отново не попадна в коридорите за пътуване и на този етап българските туристически курорти ще останат без посетители от Великобритания. Правителството ще продължи да актуализира списъка и дестинациите, от които може да се пътува без 14-дневна карантина ежеседмично.

Припомняме, че преди около 2 седмици директорът на TUI UK Андрю Флинтъм призова великобританското правителство да върнат основни дестинации за страната, като България, Португалия, Кабо Верде и някои от страните в Северна Африка.

Източник: www.gov.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]