fbpx

България не попадна в зеления списък на Великобритания за безопасни пътувания

Великобритания разкри днес зеления списък на правителството за „безопасни“ задгранични пътувания, след като беше потвърдена светофарната система за възобновяване на международния туризъм.

Транспортният секретар Грант Шапс потвърди, че международните пътувания могат да бъдат възобновени от 17 май на брифинг на Даунинг Стрийт по-рано днес. 12-те дестинации, които са включени в зеления списък за пътуване след 17 май са: Португалия (включително Азорските острови и Мадейра); Австралия; Нова Зеландия; Сингапур; Бруней; Исландия; Фарьорските острови; Гибралтар; Фолкландски острови; и Израел. Зеленият статус за тези места означава, че британците могат да ги посещават, и след като се завърнат, от тях ще се изискват само два теста за COVID-19, но не и карантинен период.

Турция, Малдивите и Непал бяха добавени към червения списък считано от 4 часа сутринта в сряда, 12 май.

Испания, България и Гърция вероятно ще трябва да почакат до юнския преглед на списъците. Тези три плажни дестинации към момента попадат в списъка на оцветените в кехлибарено страни, което означава, че хората могат да ги посещават, но ще трябва да се карантинират за десет дни, след като се приберат в Обединеното кралство.

Зеленият списък предстои да бъде потвърден и правителството заяви, че хората „не трябва да пътуват до „кехлибарените“ и „червените“ страни. Всички останали дестинации, с изключение на тези, които вече са в червения списък, ще бъдат класифицирани като кехлибарени. Списъците ще се актуализират на всеки три седмици

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]