fbpx

България не попадна в класацията за най-безопасни дестинации, според The Sun

Рейтинг на “курортните” дестинации в Европа според ситуацията с Covid-19 за потенциални туристи. Тази оценка беше направена от експерти на британския вестник The Sun. Критериите на класацията са броя на активните случаи, предприетите мерки и ограниченията за туристите.

Представяме списък на текущата ситуация с коронавирус в европейските курорти и оценка на безопасността на дестинациите, по-точно – антирейтинг, където най-безопасните страни са разположени в края на списъка. Броят на активните случаи (броят на пациентите в момента) е даден според информацията от университета Джон Хопкинс. За съжаление България не попадна сред най-безопастните дестинации в The Sun.

Испания – 68 881 активни случая. В курортите бяха въведени маски за лице, клубовете остават затворени, а социалните дистанции се поддържат в кафенета и ресторанти.

Франция – 56490 активни случая, докато плажовете на Лазурния бряг и други курорти са отворени за местни туристи. Правилата включват поддържане на социална дистанция.

Турция – 22 399 активни случая. Турция се опитва активно да възстанови международния въздушен трафик. В редица региони – повече от 80 провинции – беше въведено задължително носене на маски, с глоби за нарушение в еквивалента на 110 евро. При влизане в страната се провежда температурен тест и медицинско изследване, като туристите рискуват да бъдат поставени под карантина в случай на положителен резултат.

Италия – 18 655 активни случая. Страната, от която започна “развитието” на коронавирус в Европа, се отвори за туристи от 3 юни.

Португалия – 12477 активни случая, докато повече от една трета от хотелите в региона Алгарве вече са отворени и се планира до края юни да бъдат възобновени 75%, а до юли – 100%. Въведени са сертификати за качество на хотелите, които потвърждават предприетите мерки за сигурност.

Гърция – 1 746 активни случая. За туристите страната ще отвори през юли. На гостите ще се прави селективен коронавирусен тест, който в случай на положителен резултат ще „доведе“ до 14-дневна карантина.

Хърватия – 136 активни случая, за европейски туристи страната отвори от 16 юни. Туристите са длъжни да попълнят формуляр с подробна информация, включително информация дали някога са имали коронавирус или дали са общували с някой, който се е възстановил от Covid-19 през предходните 14 дни. Пътуващите също трябва да представят на границата резервация за хотели или че притежават имот. Маските в Хърватия обаче не са задължителни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]