fbpx

България не попадна в класацията за най-безопасни дестинации, според The Sun

Рейтинг на „курортните“ дестинации в Европа според ситуацията с Covid-19 за потенциални туристи. Тази оценка беше направена от експерти на британския вестник The Sun. Критериите на класацията са броя на активните случаи, предприетите мерки и ограниченията за туристите.

Представяме списък на текущата ситуация с коронавирус в европейските курорти и оценка на безопасността на дестинациите, по-точно – антирейтинг, където най-безопасните страни са разположени в края на списъка. Броят на активните случаи (броят на пациентите в момента) е даден според информацията от университета Джон Хопкинс. За съжаление България не попадна сред най-безопастните дестинации в The Sun.

Испания – 68 881 активни случая. В курортите бяха въведени маски за лице, клубовете остават затворени, а социалните дистанции се поддържат в кафенета и ресторанти.

Франция – 56490 активни случая, докато плажовете на Лазурния бряг и други курорти са отворени за местни туристи. Правилата включват поддържане на социална дистанция.

Турция – 22 399 активни случая. Турция се опитва активно да възстанови международния въздушен трафик. В редица региони – повече от 80 провинции – беше въведено задължително носене на маски, с глоби за нарушение в еквивалента на 110 евро. При влизане в страната се провежда температурен тест и медицинско изследване, като туристите рискуват да бъдат поставени под карантина в случай на положителен резултат.

Италия – 18 655 активни случая. Страната, от която започна „развитието“ на коронавирус в Европа, се отвори за туристи от 3 юни.

Португалия – 12477 активни случая, докато повече от една трета от хотелите в региона Алгарве вече са отворени и се планира до края юни да бъдат възобновени 75%, а до юли – 100%. Въведени са сертификати за качество на хотелите, които потвърждават предприетите мерки за сигурност.

Гърция – 1 746 активни случая. За туристите страната ще отвори през юли. На гостите ще се прави селективен коронавирусен тест, който в случай на положителен резултат ще „доведе“ до 14-дневна карантина.

Хърватия – 136 активни случая, за европейски туристи страната отвори от 16 юни. Туристите са длъжни да попълнят формуляр с подробна информация, включително информация дали някога са имали коронавирус или дали са общували с някой, който се е възстановил от Covid-19 през предходните 14 дни. Пътуващите също трябва да представят на границата резервация за хотели или че притежават имот. Маските в Хърватия обаче не са задължителни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.