fbpx

България – най-добрата алтернатива на Турция за руските туристи?

Ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев смята, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

Относно резервациите с дати на отпътуване преди 1 юни, регулаторът предлага да се разгледа възможността за отлагане на пътуването за по-късни дати или за избор на други дестинации за същите дати. В същото време туроператорите са помолени да предоставят максимална помощ на туристите при прехвърляне на почивки.

Половин милион руски туристи вече са резервирали почивки в Турция от 15 април до края на май на обща стойност около 400 милиона долара, съобщи изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори Майя Ломидзе.

„Бих излязъл с предложение за намиране на алтернатива на Турция. България спокойно може да се превърне в нея, а климатичните условия там са изключително добри. Африканска държава не може да бъде напълно алтернатива – нито Тунис, нито Мароко. Отварянето на Египет може да е решение, но аз съм категорично за българската дестинация. Въпреки че Египет е целогодишна дестинация, но през лятото е прекалено горещо.“

„От европейските страни в България е с мек климат, има много голяма леглова база. Бих препоръчал да се засили процесът на преговори с българската страна за евентуална преориентация на туристическите потоци там“, каза Малцев пред РИА Новости.

„Вчера говорих два пъти с ръководителя на руското министерство на здравеопазването. В близко бъдеще той ще изпрати делегация, а в курортните региони – Анталия, Измир тя ще проучи ситуацията от гледна точка на безопасния туризъм. Мисля, че след това подходът може да е различен“, каза Фахретин Ходжа, министър на здравеопазването на Турция.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.