fbpx

България – най-добрата алтернатива на Турция за руските туристи?

Ръководителят на Уралската туристическа асоциация, Михаил Малцев смята, че България може да се превърне в адекватен заместител на Турция за лятна почивка на руските граждани. По-рано в понеделник руският вицепремиер Татяна Голикова заяви, че е взето решение за ограничаване на въздушния трафик с Турция от 15 април до 1 юни.

Относно резервациите с дати на отпътуване преди 1 юни, регулаторът предлага да се разгледа възможността за отлагане на пътуването за по-късни дати или за избор на други дестинации за същите дати. В същото време туроператорите са помолени да предоставят максимална помощ на туристите при прехвърляне на почивки.

Половин милион руски туристи вече са резервирали почивки в Турция от 15 април до края на май на обща стойност около 400 милиона долара, съобщи изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори Майя Ломидзе.

“Бих излязъл с предложение за намиране на алтернатива на Турция. България спокойно може да се превърне в нея, а климатичните условия там са изключително добри. Африканска държава не може да бъде напълно алтернатива – нито Тунис, нито Мароко. Отварянето на Египет може да е решение, но аз съм категорично за българската дестинация. Въпреки че Египет е целогодишна дестинация, но през лятото е прекалено горещо.”

“От европейските страни в България е с мек климат, има много голяма леглова база. Бих препоръчал да се засили процесът на преговори с българската страна за евентуална преориентация на туристическите потоци там“, каза Малцев пред РИА Новости.

„Вчера говорих два пъти с ръководителя на руското министерство на здравеопазването. В близко бъдеще той ще изпрати делегация, а в курортните региони – Анталия, Измир тя ще проучи ситуацията от гледна точка на безопасния туризъм. Мисля, че след това подходът може да е различен“, каза Фахретин Ходжа, министър на здравеопазването на Турция.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]