fbpx

България готова да възобнови полетите с Русия

Българските авиационни власти водят преговори с Русия за взаимно отваряне на въздушните граници.

„Отварянето на границите и възобновяването на полетите между нашите две страни е въпрос на преговори и желание, което трябва да бъде изразено от двете страни. Българските авиационни власти вече са потвърдили пред Федералната агенция за въздушен транспорт готовността на националния си въздушен превозвач да възобнови полетната програма, веднага след получаване на разрешение за възобновяване на международните полети до България от руска страна“, заяви Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика, министър на туризма на България, цитирана от ТАСС на 7 септември.

Тя припомни, че сега летищата в България работят нормално, полетите не са ограничени, но има забрана за влизане на граждани на определени държави поради пандемията. „Основната предпоставка за възстановяване на пълноценния международен туризъм и възстановяване на туристическата индустрия е отварянето на граници и свободата на движение“, сигурна е Николова.

По-рано беше съобщено, че България е отменила задължителните карантини и PCR тестове за пътници от Турция, Беларус и Сърбия. По този начин руснаците вече могат да летят до София, например, през Истанбул, но тази опция за почивка съвсем не е евтина. И като се има предвид, че България винаги е била бюджетна дестинация, е малко вероятно значителен брой туристи да изберат този път. Следователно, ако въздушният трафик между двете страни бъде възстановен, това трябва да има забележим ефект и да забави част от туристическия поток от турските курорти.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]