fbpx

България е включена в здравноосигурителния пазар на германците, рекламират ни като здравна дестинация

“България е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки срещу Ковид-19. Между нашите две страни са установени много добри дипломатически отношения, а в туризма контактите ни са с дълги традиции. Здравният, бално- и СПА туризмът се развиват у нас изключително активно през последните години – факт, признат от международните експерти и партньори.” Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща със зам.-управителя на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Кармен Струк. В разговора участва и Сийка Кацарова, председател на УС на БУБСПА. 

“През септември 2019 г. България бе включена в списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените германски граждани може да бъде поета от здравните каси”, посочи министър Николова. 90 на сто от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. годишно ползват амбулаторна грижа. Това е огромен потенциал за българския здравен туризъм, който може да предлага услуги целогодишно за германския пазар с високо качество.

“Искаме да засилим сътрудничеството между Министерството на туризма и ГБИТК чрез съвмести кампании, включващи този вид услуги и насочени към германските  граждани. Фокусът е върху популяризирането на здравния туризъм в България, климатолечението, балнеопроцедурите, повишаване на имунитета и здравния статус, посочи още вицепремиерът. Германските потребители трябва да са сигурни, че нашите климатични условия предоставят много добри възможности за рекреация. Ще създадем тематични видеа за експерти и туристи за големите ни курорти като Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг и др., където тя е добре застъпена”, информира министърът.

Кармен Струк съобщи, че със съдействието на Министерството на туризма, БУБСПА, камарата, Министерството на здравеопазването и германското Министерство на икономиката и здравеопазването България бе включена успешно в здравноосигурителния пазар на германците. При първото представяне на здравния ни туризъм през юни е имало голям интерес и 25 хил. посещения от професионалисти от Федералната република при запознаване с новия продукт за здравен туризъм в България. Проведени са и разговори с щатссекретаря Томас Барайс за необходимостта от активна комуникация в тази насока. Осъществени са публикации в над 15 немски издания и миналата седмица е проведено онлайн обучение в най-голямата платформа за професионалисти как немските бюра да продават тези услуги. Кармен Струк предложи също през август да се проведе кампания за позитивни новини за България – текстови съобщение, снимки и видеа, които представят страната ни като сигурна и здравословна дестинация.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]