fbpx

АТОР: България и Русия започват преговори за възобновяване на туристическите отношения

Ситуацията с възобновяването на руско-българските туристически отношения може да се изясни през следващата седмица. Представителна българска делегация начело с министърката на туризма Марияна Николова ще пристигне в Москва. Графикът на нейното посещение включва срещи с представители на руското правителство.

Русия остава един от ключовите туристически пазари за България. Балканската държава все още разчита на завръщането на руските туристи тази година. Това ще бъде потвърдено от мащабното участие на България в изложбата “Отдых 2020”, която ще се проведе от 7 до 10 септември. България е официален партньор на този проект, а експозицията му ще бъде най-голямата на изложението. За значението на руския туризъм за България свидетелства и предстоящото посещение в Москва на министърката на туризма Марияна Николова.

Николова ще участва в откриването на изложбата “Отдых 2020”, а също се очаква среща с представители на ATOR (Асоциация на руските туроператори). Очаква се по време на работното си посещение в Москва тя да проведе работни срещи на високо ниво с руски държавници. Така че, според Министерството на туризма на България, графикът на Николова включва среща с вицепремиера на Руската федерация Дмитрий Чернишенко и шефа на Ростуризма Зарина Догузова.

Според представителите на българската страна сред основните цели на предстоящото посещение на Марияна Николова са задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазването на позицията на България като предпочитана туристическа дестинация на руския туристически пазар, в контекста на продължаващата пандемия на коронавируса и готовността на България да приема руски туристи през зимния сезон 2020/2021 и през лятото на 2021г.

Източник: АТОР- Асоциация на руските туроператори

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]