fbpx

Анталия е посрещнала над 1 милион туристи за половин месец

От 1 до 19 август Анталия е приела над един милион туристи. През този период на летището в Анталия са пристигнали туристи от 31 държави. Такава статистика предостави началникът на отдела по туризъм на Общинския съвет на провинцията Реджеп Явуз.

Първото място по брой туристи, пристигащи в курорта, заема Украйна – 299 967 души, следвана от Русия – 281 398, Германия – 221 151, Великобритания – 85 850 души. Турция не планира да сваля темпото и се надява да удължи туристическия сезон до ноември.

В Анталия обаче остава проблема с хотелската база, тъй като само 40% от местата за настаняване са отворени в курорта. „Търсенето на почивки в Турция в момента е огромно. „Тясното“ място обаче са хотелите. Ако се отворят повече места за настаняване, тогава ще можем да наваксаме или дори да надминем показателите от миналата година“, каза по-рано ръководителят на ANEX Tourism Group, Нешет Кочкар.

Освен това туристите, които вече са се завърнали от Анталия, се оплакват, че в много хотели персонала не достига. Сезонните работници, които бяха уволнени поради пандемията, в по-голямата си част са се върнали в родните си градове.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.