fbpx

Анталия е посрещнала над 1 милион туристи за половин месец

От 1 до 19 август Анталия е приела над един милион туристи. През този период на летището в Анталия са пристигнали туристи от 31 държави. Такава статистика предостави началникът на отдела по туризъм на Общинския съвет на провинцията Реджеп Явуз.

Първото място по брой туристи, пристигащи в курорта, заема Украйна – 299 967 души, следвана от Русия – 281 398, Германия – 221 151, Великобритания – 85 850 души. Турция не планира да сваля темпото и се надява да удължи туристическия сезон до ноември.

В Анталия обаче остава проблема с хотелската база, тъй като само 40% от местата за настаняване са отворени в курорта. „Търсенето на почивки в Турция в момента е огромно. “Тясното” място обаче са хотелите. Ако се отворят повече места за настаняване, тогава ще можем да наваксаме или дори да надминем показателите от миналата година“, каза по-рано ръководителят на ANEX Tourism Group, Нешет Кочкар.

Освен това туристите, които вече са се завърнали от Анталия, се оплакват, че в много хотели персонала не достига. Сезонните работници, които бяха уволнени поради пандемията, в по-голямата си част са се върнали в родните си градове.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]