fbpx

Анкета: 40% от компаниите очакват бизнес пътуванията да се възобновят в рамките на 3 месеца

Около 40 процента от компаниите прогнозират, че бизнес пътуванията ще се възобновят в рамките на следващите три месеца, според нова анкета, проведена от Глобалната асоциация за бизнес пътувания(Global Business Travel Association). Около 17 процента казаха, че шест месеца е по-реалистично. 40 процента обаче не са сигурни кога пътуването ще се възобнови.

96 процента от компаниите разкриват, че са отменили или спрели всички или повечето международни бизнес пътувания. 82 процента са анулирали или прекратили всички или повечето вътрешни бизнес пътувания.

Асоциацията анкетира членовете от 18 до 21 март, като 1155 компании са изпратили отговори. 41 процента отчитат, че компанията им е отменила или прекратила всички бизнес пътувания, докато половината (53%) съобщават, че компанията им е отменила или прекратила всички пътувания, които не са належащи, но позволяват някои, които са задължителни.

Когато са помолени да изчислят процента на бизнес пътуванията, предварително резервирани за март 2020 г., които са вече отменени, членовете на асоциацията за бизнес пътувания оценяват 89 процента от командировките. Това е двойно повече от резултатите на анкетата от 10 март, когато членовете обявиха 43 процента.

Що се отнася до срещи и събития, почти всички компании-членове на асоциацията заявиха, че са отменили 95 процента- конференции ,срещи,събития,тиймбилдинги. Изненадващо е обаче, че почти една трета (31%) са решили да преместят срещи или събития на други места.

„Коронавирусът има опустошително въздействие върху световната индустрия за бизнес пътувания, каквато никога не сме виждали“, заяви главният оперативен директор на асоциацията и изпълнителен директор Скот Соломбринор.

„Призоваваме Конгреса да се събере и да приеме финансов пакет, който ще помогне на индустрията да оцелее в тези безпрецедентни времена “, каза той.

 „Индустрията за бизнес пътувания е пряко или косвено отговорна за седем на десет работни места по целия свят. Задължително е Конгресът да приеме отговорен законопроект възможно най-скоро, за да спаси отрасъла, преди съдбата му да бъде предрешена. “

Източник: Global Business Travel Association

Споделете тази статия

Свързани Статии

Към момента нямаме други подобни статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]