fbpx

Ангелкова започна преговори с украински туроператори, от днес е разрешено пътуването от Украйна без карантина

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе разговори по телефона с мениджъри на водещи украински туроператори и обсъди с тях възможностите за насърчаване притока на туристи от страната им.

Това става възможно след заповед на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев, с която от 16 юли се разрешава влизането без задължителна карантина на граждани от още държави на територията на България, между които и Украйна. Министър Ангелкова разговаря с Дмитрий Сероухов, главен изпълнителен директор на JOIN UP, а също и с Олга Алексеенко, изпълнителен директор на LLC “Alph tourist operator”.

Министърът на туризма подчерта, че през последните години Украйна е сред водещите пазари за входящ туризъм на България, и запозна събеседниците си с мерките у нас за безопасност на туристите в условията след световната пандемия. През миналата година в България са реализирани над 471 хил. посещения на украински туристи, което бе 24 на сто ръст спрямо рекордната за отрасъла 2018 г. Кризата от COVID-19 обаче спря пътуванията в глобален мащаб и изправи световния туризъм пред огромни изпитания, каза министър Ангелкова. Тя представи мерките на българското правителство за рестарт на сектора и увери експертите, че в местата за настаняване и заведенията в България се прилагат изключително строги здравно-хигиенни норми, отговарящи на международните стандарти. Страната ни бе една от първите в света, която прие здравните протоколи на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).   

Украинските мениджъри също припомниха добрите двустранни традиции в туризма и изказаха увереност, че много техни сънародници ще предпочетат България като маршрут за пътешествие и отдих заради нейната природа и богата история.  

“Поради пандемията активният летен сезон у нас започна на 1 юли, работим чрез предлагане на разнообразни туристически продукти като СПА, уелнес, културен туризъм и други за удължаване крилата на сезона. Чрез постоянния диалог с водещи чуждестранни туроператори разчитаме на летен сезон, с който да се продължи възстановяването на отрасъла и да подготвим успешно лято 2021 г.,” каза министър Ангелкова.

Join UP! Е водещ украински туроператор, основан през 2002 г. Централният офис на компанията се намира в Киев и има международни представителства в Беларус, Молдова, Одеса, Кишинев, Минск и др. Компанията е създала мрежа от 149 франчайз агенции и си сътрудничи с над 8 000 туристически агенции, като общият брой на заетите в Join UP e 360. Туроператорът предлага екскурзии в 49 страни и развива входящия туризъм в Украйна. Компанията е лидер на украинския пазар по брой на изходящите туристи, като предлага около 20 собствени чартърни дестинации.

LLC “Alph tourist operator” е компания, специализирана в областта на международния туризъм. Тя предлага почивки в богат избор от хотели от различни държави: Черна гора, България, Хърватия, Албания, Египет, Турция, Гърция, Мексико, Доминиканска република, Шри Ланка, Малдиви, Сейшели, Мавриций.  Туроператорът предоставя на клиентите си всички необходими документи, билети и подробна информация преди и по време на самото пътуване.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.