fbpx

Ангелкова разговаря с изпълнителни директори на туроператори от Полша, Нидерландия и Румъния

Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди в телефонни разговори възстановяването на туристическия сектор след кризата от COVID-19 с изпълнителни директори на полски, нидерландски и румънски туроператори за пазар България.

В последните дни тя разговаря с Мариуш Янчук, изпълнителен директор на Itaka Group – Полша, Матияс тен Бринк и Стивън ван дер Хайден, изпълнителни директори на холандските туроператори Sunweb Group и Corendon International Travel, както и с Николае Деметриаде, президент на Асоциацията на румънските туристически агенции, и Aлин Бурча, изпълнителен директор на румънския туроператор Paralela 45.

„Планираме да започнем активния летен сезон 2020 на 1 юли при стриктно спазване на всички необходими здравни изисквания. За да гарантираме безопасното протичане на сезона, Министерството на туризма разработи указания за местата за настаняване и заведенията за хранене в съответствие с препоръките на Световната здравна организация и съгласувано с Министерството на здравеопазването.“ Тези предимства на нашата страна изтъкна министър Ангелкова по време на разговорите. 

Тя припомни, че от 15 юни на територията на България за туристически цели и без да преминат през 14-дневна карантина могат да влизат през всички гранични контролно-пропускателни пунктове граждани, пристигащи от 35 държави, в т.ч. Полша, Нидерландия и Румъния.

Министърът акцентира и върху печата за безопасност и хигиена Safe Travels stamp, който страната ни получи, приемайки здравните и хигиенни протоколи на Световния съвет за пътувания и туризъм WTTC. Тази инициатива дава  възможност в световен мащаб да се идентифицират дестинациите със засилени стандарти за безопасно пътуване.

Представителите на туроператорите потвърждават за интерес към страната ни за лятна почивка, както и че перспективата пред България като туристическа дестинация е оптимистична с нейните разнообразни възможности за туризъм,  модерна база и сериозни мерки за защита здравето на туристите. В тази връзка министър Ангелкова уточни, че българското правителство продължава да прилага навременни политики за справяне с кризата и поетапното възстановяване на икономическия живот.

Пред своите събеседници министър Ангелкова допълни още, че по всички целеви пазари вече са стартирали интегрирани комуникационни кампании. Тя изрази надежда, че полските, нидерландските и румънските туристи ще припознаят България като сигурна дестинация за почивка и ваканция през новия летен сезон.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.