fbpx

Ангелкова разговаря с изпълнителни директори на туроператори от Полша, Нидерландия и Румъния

Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди в телефонни разговори възстановяването на туристическия сектор след кризата от COVID-19 с изпълнителни директори на полски, нидерландски и румънски туроператори за пазар България.

В последните дни тя разговаря с Мариуш Янчук, изпълнителен директор на Itaka Group – Полша, Матияс тен Бринк и Стивън ван дер Хайден, изпълнителни директори на холандските туроператори Sunweb Group и Corendon International Travel, както и с Николае Деметриаде, президент на Асоциацията на румънските туристически агенции, и Aлин Бурча, изпълнителен директор на румънския туроператор Paralela 45.

“Планираме да започнем активния летен сезон 2020 на 1 юли при стриктно спазване на всички необходими здравни изисквания. За да гарантираме безопасното протичане на сезона, Министерството на туризма разработи указания за местата за настаняване и заведенията за хранене в съответствие с препоръките на Световната здравна организация и съгласувано с Министерството на здравеопазването.” Тези предимства на нашата страна изтъкна министър Ангелкова по време на разговорите. 

Тя припомни, че от 15 юни на територията на България за туристически цели и без да преминат през 14-дневна карантина могат да влизат през всички гранични контролно-пропускателни пунктове граждани, пристигащи от 35 държави, в т.ч. Полша, Нидерландия и Румъния.

Министърът акцентира и върху печата за безопасност и хигиена Safe Travels stamp, който страната ни получи, приемайки здравните и хигиенни протоколи на Световния съвет за пътувания и туризъм WTTC. Тази инициатива дава  възможност в световен мащаб да се идентифицират дестинациите със засилени стандарти за безопасно пътуване.

Представителите на туроператорите потвърждават за интерес към страната ни за лятна почивка, както и че перспективата пред България като туристическа дестинация е оптимистична с нейните разнообразни възможности за туризъм,  модерна база и сериозни мерки за защита здравето на туристите. В тази връзка министър Ангелкова уточни, че българското правителство продължава да прилага навременни политики за справяне с кризата и поетапното възстановяване на икономическия живот.

Пред своите събеседници министър Ангелкова допълни още, че по всички целеви пазари вече са стартирали интегрирани комуникационни кампании. Тя изрази надежда, че полските, нидерландските и румънските туристи ще припознаят България като сигурна дестинация за почивка и ваканция през новия летен сезон.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]