fbpx

Anex Tour стана първият туроператор в Турция, признат за COVID-безопасен

Anex Tour беше първият от туроператорите, сертифицирани в рамките на програмата за здравословен туризъм на Министерството на културата и туризма на Турция.

Сертификатът удостоверява, че всички услуги, предоставяни от компанията, отговарят на изискванията за здраве и хигиена. Той включва всички особености от момента, в който гост влезе в Турция и до заминаването си. Документът се състои от четири категории: „здраве и безопасност на пътниците“, „здраве и безопасност на служителите“, „мерки, предприети в местата за настаняване“ и „мерки, предприети в превозните средства“.

Логото на сертификата за здравословен туризъм ще бъде поставено във всички автобуси на компанията. Той ще бъде снабден с QR код, с който всички гости ще имат достъп до всяка необходима информация за защита срещу коронавирус. Припомняме, че първоначално този сертификат се прилагаше само за хотели, но след това решиха да го разширят и за ресторанти и други компоненти на туристическия продукт. По заповед на правителството, турските и чуждестранните граждани, влизащи в Турция, също ще преминат задължителен медицински преглед.

Преди 2 дни турското Министерство на външните работи обяви в Twitter премахването на ограниченията за международни и вътрешни пътувания. След премахването на карантинните мерки започнаха да работят плажове, музеи, атракции, паркове, бани. Все още обаче не всички страни са готови да изпратят туристи там. Турция чака руснаците, които са сред основните туристически пазари на страната, но въпросът за възобновяване на полетите между страните остава отворен.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]