fbpx

Anex Tour и Coral Travel отменят масово почивки в Турция

Докато турските официални източници са оптимистични по отношение на времето за възстановяване на въздушното пътуване от Русия до Турция, най-големите туроператори, свързани с тази дестинация, продължават да коригират плановете си за лятото. На 25 юни Coral Travel обяви на своите търговски партньори отмяната на почивките в чужбина до края на юли.


„Във връзка с информацията на Федералната агенция по туризъм руските граждани да се въздържат от пътувания извън Руската федерация и наличието на обективни обстоятелства от епидемиологичната обстановка, които възпрепятстват изпълнението на пътуванията в определени дати, сме принудени да анулиране всички почивки от 16 до 31 юли Юли “, съобщиха Coral Travel.

В Пегас Туристик на туристите се предлага да променят всички резервации с отпътувания до 31 юли.

ANEX Tour съобщиха, че отменят турове до Турция от 1 до 15 юли. В TEZ TOUR това се отнася за пътувания до 17 юли. „За всички резервации до тази дата актуализирахме условията на нашата промоция Velvet Season, за да прехвърлим резервации до алтернативни дати, при най-благоприятните за туристите условия. Туристическите агенти ще могат да се запознаят с условията на промоцията в личен акаунт на сайта“, заявиха от компанията.

Трябва да се отбележи, че няколко дни по-рано турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой даде интервю, в което отново нарече очакваната дата за възстановяване на туристическия поток – туристи от Русия се очакват в Турция след 16 юли.

Няма сигурност обаче, че тези полети ще се извършват, тъй като според последните данни Федералната агенция за въздушен транспорт предлага на първо място да възобнови въздушната комуникация със страните от ОНД. Ако обаче летищата на Беларус и Казахстан се появят в списъка на дестинациите, много туристи ще могат да се възползват от възможността за транзитен полет до Анталия през тези страни.

Източник: www.tourdom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]