fbpx

Анекс Тур пусна продажбите за 2021 година, автоматично местят резервации за следващата година

ANEX Tour откри продажбите на почивки за 2021 година. Особеностите на толкова ранната кампания на туроператора е фактът, че цените за лятото на 2021 г. бяха преизчислени съгласно договорите от 2020 г. с отстъпки при промоцията за ранно записване.

Основната цел на подобно дългосрочно планиране е възможността да се резервират отново ваканции за онези туристи, които през тази година няма да могат да летят. Ето защо туроператорът всъщност дава възможност за резервиране на ваканция за следващата година на старата цена.

Вече туроператорът отвори продажбите за повечето дестинации от Москва и московски регион с полети на компанията AZUR Air. Полети от Москва и региона ще има до: Турция, България, Кипър, Тунис, Испания, Виетнам, Тайланд, Доминиканска република, Китай, Мексико, Куба.

“Днес не всички туристи искат да пътуват това лято, поради нестабилната ситуация на международно ниво и поскъпването на валутата. Именно поради тази причина решихме да отворим ранните записвания за лятото на 2021 г. Важен фактор тук е въпросът за цената, която поддържаме същата като през 2020 година. В този случай туристите не трябва да плащат допълнително за презаписване на почивките си. Успяхме да постигнем толкова удобна цена чрез преговори с нашите партньори, тъй като сега има разбиране, че големите хотели са готови да ни подкрепят в това решение.”, съобщи Яна Муромова, заместник генерален директор на Anex Tour.

Туроператорът предприема подобни мерки за първи път в историята си, и в момента дестинации като Турция, Тунис, Кипър и Испания вече проявяват активност при прехвърлянето на турове за 2021 г., което не е изненадващо, тъй като тези страни са лидери в списъка с летни дестинации за руски туристи.

Причини?

Относно защо туроператорът автоматично прехвърля резервации за пролетта на 2021 г., а не за предстоящия сезон, на пазара има две версии. Първата е, че компанията не иска нови промени по датите на резервациите, ако до есента ограниченията за пътуване не бъдат премахнати. Експертите обаче са по-склонни към друга причина: предвид факта, че пътуванията през юни, най-вероятно, също няма да се състоят, клиентите им, съвсем вероятно, ще искат да ги отложат за късното лято или есен. За да се улесни обработката на натрупаните резервации, които трябва да се променят, е по-лесно да ги прехвърлят за следващата година наведнъж и след това туроператора да се справя с всеки несъгласен турист поотделно, въз основа на обстоятелствата на конкретенния случай.

На пазара се отбелязва, че руснаците все още не са свикнали да правят планове за ваканция за година напред. Ето защо възниква въпросът за анулирането и прехвърлянията за 2021 г., когато пандемията приключи. Туристическите агенции предполагат, че в този случай анулирането вече може да се извърши по правилата на договора.

Източници: ANEX Tour, Profi Travel

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]