fbpx

Анализ на IATA: Сериозен удар върху приходите на въздушния транспорт

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) актуализира своя анализ на въздействието на пандемията COVID-19 върху приходите на световната индустрия на въздушния транспорт.

Поради на строгостта на ограниченията за пътуване и очакваната глобална рецесия, IATA изчислиха, че приходите от пътници в индустрията могат да паднат с 252 милиарда долара или с 44% спад, в сравнение с 2019 г. Това е в сценарий, при който строгите ограничения за пътуване продължават до три месеца, последвани от постепенно икономическо възстановяване по-късно тази година. Предишният анализ на IATA за загуба на приходи от 113 милиарда долара беше направен на 5 март 2020 г., преди страните по света да въведат масово рестрикции за пътуване, които до голяма степен елиминираха международния пазар за въздушни пътувания.

rc 158521985159 405 Анализ на IATA: Сериозен удар върху приходите на въздушния транспорт

„Авиокомпаниите са изправена пред най-тежката си криза. За няколко седмици предишният ни най-лош сценарий, изглежда по-добър от последните ни прогнози. Но без незабавни мерки за подпомагане от правителствата, индустрията ще спре да съществува. Авиокомпаниите се нуждаят от поддръжка за ликвидност в размер на 200 милиарда долара, за да оцелеят. Някои правителства вече са стъпили напред, но много повече трябва да следват примера “, каза генералният директор и изпълнителен директор на IATA Александър Жунияк.

Последният анализ предвижда, че при този сценарий след 3 месеца ще започнат да премахват строгите ограничения за пътуване. Възстановяването на търсенето на пътувания по-късно тази година, ще бъде отслабено от въздействието на глобалната рецесия върху работните места.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]