fbpx

Анализ на IATA: Сериозен удар върху приходите на въздушния транспорт

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) актуализира своя анализ на въздействието на пандемията COVID-19 върху приходите на световната индустрия на въздушния транспорт.

Поради на строгостта на ограниченията за пътуване и очакваната глобална рецесия, IATA изчислиха, че приходите от пътници в индустрията могат да паднат с 252 милиарда долара или с 44% спад, в сравнение с 2019 г. Това е в сценарий, при който строгите ограничения за пътуване продължават до три месеца, последвани от постепенно икономическо възстановяване по-късно тази година. Предишният анализ на IATA за загуба на приходи от 113 милиарда долара беше направен на 5 март 2020 г., преди страните по света да въведат масово рестрикции за пътуване, които до голяма степен елиминираха международния пазар за въздушни пътувания.

rc 158521985159 405 Анализ на IATA: Сериозен удар върху приходите на въздушния транспорт

„Авиокомпаниите са изправена пред най-тежката си криза. За няколко седмици предишният ни най-лош сценарий, изглежда по-добър от последните ни прогнози. Но без незабавни мерки за подпомагане от правителствата, индустрията ще спре да съществува. Авиокомпаниите се нуждаят от поддръжка за ликвидност в размер на 200 милиарда долара, за да оцелеят. Някои правителства вече са стъпили напред, но много повече трябва да следват примера “, каза генералният директор и изпълнителен директор на IATA Александър Жунияк.

Последният анализ предвижда, че при този сценарий след 3 месеца ще започнат да премахват строгите ограничения за пътуване. Възстановяването на търсенето на пътувания по-късно тази година, ще бъде отслабено от въздействието на глобалната рецесия върху работните места.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.