fbpx

Актуализация от директора на Marriott относно новите стандарти в почистването (видео)

Арне Сьоренсон, президент и изпълнителен директор на най-голямата хотелска верига в света- Marriott International публикува съобщение, в което актуализира информацията относно почистващите програми и протоколи за дезинфекция, които разработват заедно със Съвета по чистота, който бе сформиран преди няколко седмици. Публикуваме пълното съобщение на Сьоренсон, заедно с видео, което Marriott споделиха вчера в социалните медии.

“От основаването си преди 92 години Marriott International винаги е поставял акцент върху здравето и безопасността на гости и сътрудници. Нашият основател J.W. Marriott, лично е инспектирал кухни и стаи за гости по време на посещенията си в хотела. Високият стандарт на чистота е в нашето ДНК. Пандемията COVID-19 изисква от нас да повишим нашите взискателни стандарти на още по-високо ниво, с нови протоколи за настоящите обстоятелства.

За да разкажем нашата история за това как Marriott повишава стандартите за чистота и променя нормите за гостоприемство, в нашето портфолио от хотели, ние се допитахме до ветерана в хотелиерството, син на нашия основател и някой, който, подобно на баща си, е бил известен, че извършва проверки за чистота, докато обикаля хотели – председателят на борда на директорите, Бил Мариот.

Както видяхте във видеото, Marriott създаде многостранен подход, предназначен да отговори на предизвикателствата пред хигиената и безопасността, представени от COVID-19.

Ето и някои от основните компоненти в програмата на Marriott:

Съветът за чистота на Marriott

Състои се от вътрешни и външни експерти в областта на безопасността на храните и водата, хигиената и предотвратяване на инфекции. Съветът ще работи за разработването на ново поколение глобални стандарти за чистота в сферата на хотелиерството за повече от 7 300 места за настаняване по целия свят.

Нови технологии за почистване

Докато нашият съвет развива своята стратегия, ние инициирахме планове за внедряване на иновативни технологии в хотелите през следващите няколко месеца, включително електростатични пръскачки и най-висок клас на дезинфектанти, препоръчани от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията и Световната здравна рганизация за хигиенизиране на повърхности.

Промени в режима на почистване

Когато гостите посещават нашите хотели през следващите няколко месеца, те ще забележат редица допълнения към нашия режим на почистване, създадени да зададат още по-висок стандарт за чистота. Нашите служители от хотелското домакинство ще спазват строги процедури по почистване и спазване на социална дистанция.

Стъпките, които предприемаме за чистота и нови норми за гостоприемство, са за здравето и безопасността на служителите ни, както и за нашите гости. Ако сме научили нещо по време на тази пандемия, е, че всички сме заедно в това. Като се грижим за служителите си и следваме тези нови протоколи – колективно ще се грижим за нашите гости и глобалната общност. Има безброй моменти на човечност и устойчивост – виждам ги в начина, по който нашите екипи в хотела и отделни сътрудници реагират на кризата около тях. И това ме изпълва с огромна надежда за бъдещето. Не знаем кога ще приключи пандемията COVID-19 или кога животът ни ще се върне към някаква нормалност. Но искаме нашите гости и нашите сътрудници да знаят, че когато дойде време за пътуване, ще сме готови да ги посрещнем обратно в безопасна и чиста хотелска среда. “

Арне Сьоренсон, Президент и изпълнителен директор, Marriott International

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]