fbpx

Акционерите на TUI одобриха държавното участие, на близо 5 млрд. евро нарасна помощта към туроператора

На извънредното общо събрание на TUI AG, акционерите одобриха третия финансов пакет за туристическата група на обща стойност от около 1,8 милиарда евро.

Намаляването на акционерния капитал от 2,56 евро на акция на 1 евро на акция бе одобрено с 99,6%, последващото увеличение на капитала с около 509 милиона евро с 98% от акционерите. Правото на преобразуване на Фонда за икономическа стабилизация (WSF) в акции на TUI AG също е одобрено от 98% от акционерите.

Преди това останалите компоненти на третия финансов пакет, който беше обявен на 2 декември 2020 г. вече са изпълнени. WSF и TUI подписаха споразумението за две участия на обща стойност 1 милиард евро. Европейската комисия вече е одобрила договора.

Прилагането на компонентите на третия финансов пакет (общ обем: около 1,8 милиарда евро) също ще даде възможност за удължаване на част от съществуващата кредитна линия KfW в размер на 500 милиона евро. В рамките на третия финансов пакет KfW също участва в допълнителен механизъм за заем заедно с частни банки, в размер на 200 милиона евро.

Изпълнителният директор на Tui Group, Фриц Юсен коментира пред акционерите: “TUI е фундаментално здрава компанията и ще възобнови печелившите си операции веднага щом бъдат премахнати ограниченията за пътуване. Хората искат да пътуват. Пандемията не го променя – 2021 г. ще бъде преходна година, но след това туризмът ще се върне.”

„Преди пандемията имахме 27 милиона клиенти и много силен растеж. Използвахме месеците на криза, за да укрепим позиционирането си. Намалихме режийните си разходи с 30%. Има основателни причини за оптимистична перспектива. Виждаме светлина в края на тунела.”, продължи Юсен.

Финансовият пакет, предоставен от германската държавна банка за развитие KfW и германския фонд за икономическа подкрепа WSF, е третият, който TUI търси по време на пандемията, като общите средства, до които получаха достъп са близо 5 млрд. евро.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]