fbpx

Акциите на Booking, Tripadvisor и Expedia с ръст

Какво се случва с акциите на компании, свързани с пътувания?Акциите на Expedia Group (NASDAQ: EXPE), Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) и TripAdvisor (NASDAQ: TRIP) скочиха при ранната търговия във вторник. Но и трите пазара след това донякъде утихнаха. Към вчерашна дата(07.04), акциите на TripAdvisor остават нараснали с 4.2%, Booking Holdings продължава да е с 6.4%, а Expedia регистрира ръст до 11.1% .

Това, което виждаме , изглежда е (поредният) широкоенергичен прилив обратно в акции, подхранван от инвеститори, окуражени от последните новини от Marketwatch, че Италия току-що отчете най-ниския брой нови коронавирусни инфекции от близо три седмици, докато Коефициентът на смъртност от COVID-19 намалява в продължение на четири дни (до днес) в Испания. В щата Ню Йорк, губернаторът Андрю Куомо казва, че смъртните случаи от COVID-19 са “намаляващи в продължение на два дни”.

Ако това е “началото на края” на пандемията, то това със сигурност би било добра новина за икономиката, която почти сигурно е насочена към рецесия в този момент. Ако процентът на новите коронавирусни инфекции започне да намалява или дори се изравнява и ако коефициента на смъртността се подобри (първо в Италия, после в САЩ), тогава можем да започнем да очакваме ден, когато социалното дистанциране става по-малко задължително и хората може да започнат отново да пътуват.

Това със сигурност би било добра новина за акциите на TripAdvisor, Booking Holdings и Expedia, които печелят парите си от дискреционни разходи (разходите, които компаниите правят в името на дългосрочните си успехи).  

Данните за един ден обаче не правят тенденция. Във вторник, например, Испания отбеляза, че нейният коефициент на смъртност от коронавирус отново се възстанови след четири дни на спад. Данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията показват, че новите инфекции COVID-19 също леко се увеличават днес.

Източник: Fool.com

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]