fbpx

Аirbnb стартира програми за почистване и 72- часов “буфер” между престоите

Докато някои авиокомпании обмислят да оставят средните места в самолетите си свободни, Airbnb въвежда две доброволни програми за хигиенизиране и предотвратяване на коронавирус за своите партньори, включително една, която ще задължава домакините да държат имотите си свободни 72 часа между пристиганията на гостите.

Със знанието, че дълбочината на такива програми за чистота може да бъде определящ фактор за увереността на гостите след коронавируса, Airbnb планират да пуснат опция “буфер”, който автоматично блокира резервациите за установен период, например 72 часа, между престоите. Почистването би била единствената позволена операция през този период.

Буферната програма за резервации е насочена към хостовете, които може да нямат необходимите ресурси и продукти, за да се ангажират с процес на сертифициране в другата програма, по-строгият план с протокол за почистване.

Според програмата за протокол за почистване домакините поемат ангажимент да почистят всяко помещение в имота, използвайки подобрени насоки и процедури на Airbnb и ще има процес на сертифициране. Изискването стаите да бъдат свободни межу престоите ще бъде 24 часа при програмата с протоколи за почистване.

„Ние обаче разбираме, че не всички домакини са в състояние да изпълнят изискванията на Протокола за почистване, така че буферът за резервации – понастоящем зададен на 72 часа – е алтернатива ”, заяви говорител на Airbnb.

„Видяхме сигнали, че пандемията COVID-19 ще оформи бъдещите предпочитания на гостите и вярваме, че включването в инициативата за подобрено почистване е най-добрият начин за домакините да покажат на гостите, че общността ни приема сериозно чистотата и хигиената.“

При търсене на престой в Airbnb гостите ще могат да избират опцията, дали домакините са се присъединили към някоя от двете програми за почистване и предотвратяване на коронавирус, които Airbnb препоръчва. Някои хостове могат да изберат да не се включват в нито една от двете програми, но след това може да рискуват да загубят резервации от гости, загрижени за стандартите за почистване.

„Протоколът за почистване ще включва и специфична информация за превенцията на COVID-19, като период на изчакване преди влизане, използване на лични предпазни средства, като маски и ръкавици, както и дезинфектанти и почистващи препарати, одобрени от регулаторните органи“, заяви Airbnb. „Тези стандарти ще бъдат достъпни за всички домакини и ние ги насърчаваме да поемат ангажименти и да приемат тези подобрени практики за почистване.“

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]