fbpx

Airbnb се извиниха на хостовете с пакет за помощ на стойност 260 млн.долара

Сблъсквайки се с обратната реакция на едностранното си решение да възстанови сумите по резервации на гостите и да остави партньорите си с празни ръце, докато конкурентите предприемат по-балансиран подход, съоснователят на Airbnb и изпълнителният директор Брайън Чески се извиниха на хостовете и подробно описаха пакета за помощ в размер на 260 милиона долара.

В писмо до домакините, изпратено в понеделник (може да прочетете оригиналното писмо в линка долу), Чески заяви, че решението – взето без консултация с партньорите – „не е бизнес решение, а се основава на защита на общественото здраве“, така че гостите да не бъдат подложени на натиск да се настаняват, когато условията може да не са безопасни.

„Въпреки това, макар да вярвам, че сме направили правилното нещо като приоритет за здравето и безопасността, съжалявам, че съобщихме това решение на гостите, без да се консултираме с вас – както би трябвало- партньорите“, написа Чески. „Чухме вашата обратна връзка и знаем, че бихме могли да бъдем по-добри партньори.“

Чески добави, че хостовете на Airbnb искат действие, а не просто думи. „Въпреки че може да не се чувства така, ние сме партньори. Когато вашият бизнес страда, нашият също “, каза той. Така Airbnb се ангажира да създаде собствен пакет за облекчение за домакините, включително:

-Airbnb ще плати на домакините 250 милиона долара, за да покрие частично разходите за отмяна на резервациите . За анулирани резервации, които са планирани за периода между 14 март до 31 май, Airbnb ще плаща на домакините една четвърт от това, което биха получили чрез своите правила за анулиране, а „плащанията ще започнат през април.“

– Airbnb създаде Фонд за помощ на Superhosts (най-опитните и постоянни партньори на Aibnb,които управляват местата си за настаняване с голям успех) на стойност 10 милиона долара и за безвъзмездни средства до 5000 долара. Това е да се помогне на „суперхостовете“ с плащания на наем и ипотека.

-Airbnb установява начин гостите да „дарят“ пари на хостовете, при които са отсядали преди. Чески каза, че “безброй” хора са изразили интерес да го направят.

Можете да намерите пълното писмо на Airbnb към своите партньори тук- https://3rxg9qea18zhtl6s2u8jammft-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/03/CheskyAirbnbletter.pdf

Източник: Airbnb

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]