fbpx

Airbnb с инициатива за осигуряване на безплатни жилища за лекарите

Днес Airbnb обяви нова глобална инициатива, за подпомагане на здравните работници, които се борят с пандемията COVID-19,като им осигури безопасни и удобни места за престой, докато извършват своята работа. Целта на компанията е да помогне на 100 000 медицински специалисти, служители, подпомагащи медицинската помощ, и специалисти по реагиране в целия свят. Airbnb ще се откаже от всички такси за престой, за настанявания, организирани чрез инициативата.

 „Медицинските работници осигуряват животоспасяваща подкрепа по време на епидемията от коронавирус и искаме да помогнем“, казва съоснователят на Airbnb Джо Геббия. “Чухме от безброй хостове по целия свят, че искат да осигурят дом за хората,които помагат в борбата с вируса. Свързваме нашите партньори, правителствени агенции и други с нашата невероятна общност, за да работим заедно в тази извънредна ситуация.”

Тази инициатива се основава на две пилотни програми в Италия и Франция, където Airbnb обяви, че лекарите, сестрите и друг медицински помощен персонал, имат достъп до безплатно настаняване през Airbnb. Общността на Airbnb вече се отзова на призива: близо 6 000 хоста в Италия и Франция вече са предложили домовете си. За да даде възможност на доставчиците на здравни услуги да намерят жилище, Airbnb ще работи с бизнеса, с нестопанските организации и с правителствените агенции и агенциите за управление на извънредни ситуации, подкрепящи тези лица.

Хостовете могат да се включат в програмата и имат възможност да отворят домовете си безплатно чрез платформата Open Homes на Airbnb, създадена през 2012 г., за да задоволят нуждите на хора, нуждаещи се от спешно жилище. Ако хостовете не могат да настаняват безплатно, Airbnb въпреки това ще се откаже от всички такси.

Airbnb приема сериозно здравето и безопасността на своята общност и работи с водещи експерти и служители за разработването на протокол за хостовете, които подкрепят инициативата. Протоколът ще бъде актуализиран, за да включва нови изисквания от местните и националните власти и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: Airbnb

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]