fbpx

Airbnb финансирани с 1 млрд. долара, хостове предлагат незаконно „Covid убежища“

Airbnb се изявяват като „суперзвездите“ на новините в туризма по време на Covid-19. На няколко пъти команията, която осигурява места за настаняване под наем прави грешни стъпки, след което излиза с изявления, опитвайки се да ги поправи. Ето нова порция новини с марка Airbnb.

Airbnb осигури допълнително финансиране от 1 милиард долара, след почти нулевото търсене, вследствие на пандемията на коронавирус. Компанията за отдаване под наем заяви, че ще получи парите от Silver Lake Partners, базирани в Менло Парк, Калифорния и Sixth Street Partners, със седалище в Сан Франциско. Паричните средства ще бъдат предоставени в комбинация от дългови и дялови ценни книжа. Този ход се разглежда като вот на доверие в бъдещето на частната компания. Подобно на сектора на хотелиерството, Airbnb е пострадал от пандемията, като търсенето на някои пазари намалява с до 90 на сто. Пазарната оценка на Airbnb е намаляла от от 31 млрд. долара на 26 млрд.

Егон Дърбан, изпълнителен директор на Silver Lake, каза: „Докато сегашната среда очевидно е трудна за индустрията на гостоприемството, желанието за пътуване и опит е фундаментално и трайно.“

„Разнообразният, глобален и устойчив бизнес модел на Airbnb е особено подходящ за просперитет, тъй като светът неизбежно ще се възстановява и всички ще се върнем обратно към пътуванията.“

Новите средства ще включват 5 милиона долара за специални помощи за домакините на Airbnb. Те обвиниха компанията по-рано, че е избрала да защити пътниците вместо тях, като едностранно промени политиката си за отмяна, за да даде пълно възстановяване на сумите в последния момент.

Новините за Airbnb не спират, тъй като домакините им са обвинени, че рекламират техни имоти във Великобритания като „Covid-19 убежище“. Законите, въведени за борба с разпространението на коронавирус, гласят, че ваканционното настаняване трябва да се предоставя само на ключови работници, които се нуждаят от самоизолация.

Говорител на Airbnb заяви: „Искаме домакините и гостите да спазват правилата и нямаме толерантност към списъци, които пренебрегват здравето или ограниченията за пътуване. Правителството е определило ясни насоки за условията, при които е разрешено необходимото пътуване, а ние предприехме редица стъпки в подкрепа на тези мерки, включително блокиране на резервации в частни стаи и изключване на нашата функция „Незабавно резервиране“ за цели имоти.

В отговор министърът на туризма Найджъл Хъдстън казва: . „Невероятно безотговорно и опасно е някои собственици на имоти да се рекламират като„ убежища за самоизолация“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.