fbpx

Airbnb финансирани с 1 млрд. долара, хостове предлагат незаконно “Covid убежища”

Airbnb се изявяват като “суперзвездите” на новините в туризма по време на Covid-19. На няколко пъти команията, която осигурява места за настаняване под наем прави грешни стъпки, след което излиза с изявления, опитвайки се да ги поправи. Ето нова порция новини с марка Airbnb.

Airbnb осигури допълнително финансиране от 1 милиард долара, след почти нулевото търсене, вследствие на пандемията на коронавирус. Компанията за отдаване под наем заяви, че ще получи парите от Silver Lake Partners, базирани в Менло Парк, Калифорния и Sixth Street Partners, със седалище в Сан Франциско. Паричните средства ще бъдат предоставени в комбинация от дългови и дялови ценни книжа. Този ход се разглежда като вот на доверие в бъдещето на частната компания. Подобно на сектора на хотелиерството, Airbnb е пострадал от пандемията, като търсенето на някои пазари намалява с до 90 на сто. Пазарната оценка на Airbnb е намаляла от от 31 млрд. долара на 26 млрд.

Егон Дърбан, изпълнителен директор на Silver Lake, каза: „Докато сегашната среда очевидно е трудна за индустрията на гостоприемството, желанието за пътуване и опит е фундаментално и трайно.“

„Разнообразният, глобален и устойчив бизнес модел на Airbnb е особено подходящ за просперитет, тъй като светът неизбежно ще се възстановява и всички ще се върнем обратно към пътуванията.“

Новите средства ще включват 5 милиона долара за специални помощи за домакините на Airbnb. Те обвиниха компанията по-рано, че е избрала да защити пътниците вместо тях, като едностранно промени политиката си за отмяна, за да даде пълно възстановяване на сумите в последния момент.

Новините за Airbnb не спират, тъй като домакините им са обвинени, че рекламират техни имоти във Великобритания като „Covid-19 убежище“. Законите, въведени за борба с разпространението на коронавирус, гласят, че ваканционното настаняване трябва да се предоставя само на ключови работници, които се нуждаят от самоизолация.

Говорител на Airbnb заяви: “Искаме домакините и гостите да спазват правилата и нямаме толерантност към списъци, които пренебрегват здравето или ограниченията за пътуване. Правителството е определило ясни насоки за условията, при които е разрешено необходимото пътуване, а ние предприехме редица стъпки в подкрепа на тези мерки, включително блокиране на резервации в частни стаи и изключване на нашата функция „Незабавно резервиране“ за цели имоти.

В отговор министърът на туризма Найджъл Хъдстън казва: . „Невероятно безотговорно и опасно е някои собственици на имоти да се рекламират като„ убежища за самоизолация“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]