fbpx

Accor стана поредната хотелска верига, която въвежда дигиталните ключове

Accor обяви планове за въвеждане на новата си технология за дигитални ключове. Групата стартира решението Accor Key в избрани хотели в Северна Америка, Европа и Азия, което позволява на гостите да получат ключа си от стаята чрез приложение, когато пристигнат в мястото за настаняване.

Accor казва, че услугата ще бъде достъпна във всички нови хотели, отварящи се тази година, и възнамерява да разпространи технологията до 500 места за настаняване до края на годината и поне 50% от портфолиото си през следващите пет години. Това не е първата хотелска група, която предлага достъп до ключове чрез смартфони – Hilton започна разпространението на своето решение Digital Key още през 2015 година.

Accor стана поредната хотелска верига, която въвежда дигиталните ключове

Услугата се въвежда в партньорство със STAYmyway, компания, предоставяща решения за цифров достъп за хотели и малки места за настаняване. Основателят на фирмата Фаустино Фернандес заяви, че скорошно проучване на Deloitte показва, че „60% от пътниците са по-склонни да отседнат в хотел, който позволява безконтактно чекиране и възможност за използване на смартфон като ключ за стая“. Фернандес добави, че търсенето на технологията „е дори по-голямо за често пътуващите“.

Коментирайки новата услуга, Флоор Блеекер, главен информационен директор в Accor, каза: „Винаги се стремим да възприемем технология, която може да подобри цялостното изживяване на гостите. Гостите все по-често търсят пътувания с високо технологични изживявания, а в контекста на пандемията и с безконтактни и улеснени услуги. Следователно, лесното за експлоатация и изключително практично приложение ще осигури рационализиран процес за нашите гости.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.