fbpx

Accor стана поредната хотелска верига, която въвежда дигиталните ключове

Accor обяви планове за въвеждане на новата си технология за дигитални ключове. Групата стартира решението Accor Key в избрани хотели в Северна Америка, Европа и Азия, което позволява на гостите да получат ключа си от стаята чрез приложение, когато пристигнат в мястото за настаняване.

Accor казва, че услугата ще бъде достъпна във всички нови хотели, отварящи се тази година, и възнамерява да разпространи технологията до 500 места за настаняване до края на годината и поне 50% от портфолиото си през следващите пет години. Това не е първата хотелска група, която предлага достъп до ключове чрез смартфони – Hilton започна разпространението на своето решение Digital Key още през 2015 година.

Accor стана поредната хотелска верига, която въвежда дигиталните ключове

Услугата се въвежда в партньорство със STAYmyway, компания, предоставяща решения за цифров достъп за хотели и малки места за настаняване. Основателят на фирмата Фаустино Фернандес заяви, че скорошно проучване на Deloitte показва, че „60% от пътниците са по-склонни да отседнат в хотел, който позволява безконтактно чекиране и възможност за използване на смартфон като ключ за стая”. Фернандес добави, че търсенето на технологията “е дори по-голямо за често пътуващите”.

Коментирайки новата услуга, Флоор Блеекер, главен информационен директор в Accor, каза: „Винаги се стремим да възприемем технология, която може да подобри цялостното изживяване на гостите. Гостите все по-често търсят пътувания с високо технологични изживявания, а в контекста на пандемията и с безконтактни и улеснени услуги. Следователно, лесното за експлоатация и изключително практично приложение ще осигури рационализиран процес за нашите гости.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]