fbpx

Accor разработват стандарти и процедури за безопасност и почистване в хотелиерството

Accor, световен лидер в разширеното гостоприемство, и Bureau Veritas, водещ в света доставчик на тестове, инспекции и сертифициране, обединиха усилията си да разработят стандарт, предназначен да удостовери, че са постигнати съответните стандарти за безопасност и протоколи за почистване, които да позволят на хотелиерството да се възстанови.

Франк Герваис, изпълнителен директор Europe Accor, каза: „Приветствието, защитата и грижата за другите е в ДНК-то на Accor и в основата на това, което правим. Днес, повече от всякога, нашите служители, клиенти и партньори трябва да бъдат уверени в нашата способност да им предложим възможно най-доброто посрещане. Като европейски лидер в сферата на гостоприемството, наше задължение е да предвидим нуждите и да отговорим на изискванията за здраве и безопасност, като се придържаме към най-високите стандарти. Радваме се да бъдем пионерни в този стремеж с Bureau Veritas и да го разширим до всички заинтересовани страни. “

Жак Помедауд, главен изпълнителен директор Bureau Veritas Африка и Франция, добави: “От почти 200 години мисията на Bureau Veritas да осигури на света доверие. С този стандарт днес имаме възможността да отговорим на новите очаквания на нашето общество в по отношение на здравето и безопасността. Този стандарт ще допринесе възстановяване на доверието в ресторантьорството и хотелиерството. Горди сме да работим с Accor, първо във Франция и впоследствие във всички европейски страни. Този подход ще бъде от полза за цялата индустрия, както всяка компания би могла по желание да бъде удостоверена от Bureau Veritas.”

Стандартът ще обхваща както настаняване, така и за хранене и напитки и ще определи стандартите и процедурите, приложими за всички хотели на веригата, както и за други вериги и независими хотели. Проектът е осъществен в партньорство с лекари и епидемиолози и е разработен в сътрудничество със собственици на Accor и търговски асоциации, като UMIH, GNC и BNI.

Проектът ще бъде споделен през следващата седмица в рамките на Alliance France Tourisme, както и със съответните министерства (френско министерство на туризма, здравеопазването и труда), така че те да участват активно и утвърждават препоръчителните стандарти. Конкретни предложения ще бъдат изпращани във Франция и впоследствие в Европа до различни правителства, съответните министерства и комитети за облекчаване на мерките на карантина.

По-конкретно, резултатът от тези усилия ще бъде оперативно ръководство, предоставено на всички заинтересовани страни в индустрията на хотелиерството, което ще им позволи стриктно да прилагат препоръките за безопасност на здравето и безопасността на органите (СЗО, Министерство на здравеопазването и т.н.), както в помещенията за гости, така в офисите и ресторантите. Европейските клиенти ще могат да проверят на специализиран уебсайт Bureau Veritas, преди да резервират следващия си престой дали някой хотел или ресторант е сертифициран или не от Bureau Veritas.

Източник: Accor

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]