fbpx

Accor лидери по брой стаи в Европа за 2019 година

STR обявиха официалната статистика за 2019 г. , която показва нетния брой стаи и растежа им (net unit growth) на лидерите сред хотелските вериги в Европа.

„Мнозина от тези са големи световни хотелски вериги, които ускориха своя растеж, като се съсредоточиха както върху управлението, така и във все по-голяма степен на франчайзинг бизнес модели на европейския пазар. „, коментират от STR.
Убедителни лидери са френската верига Accor с над 10 000 стаи и 3,1% ръст в сравнение с 2018 година. На второ място са гигантите Marriott International с близо 7000 стаи. Marriott набират все повече популярност в Европа, което се доказва от 6%-те процента ръст на стаите. Най-голямата хотелска верига в света отдавна е модел на подражание за качество, професионализъм и иновации. В топ 3 влизат и Intercontinental Hotels Group с малко над 6500 стаи и 5,5% увеличение.
Определено сензацията за 2019 година са индийската верига Oyo Hotels and Homes, които получиха званието „Най-бързо развиващата се хотелска верига в света“. С над 5000 стаи в Европа и невероятния ръст от 6443%, Oyo заемат 4-то място в Европа.
Останалите хотелски вериги от топ 10 може да намерите на изображението по-долу.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.