fbpx

Accor Hotels ще управляват местата за настаняване по време на Световното първенство по футбол 2022

Властите в Катар подписаха споразумение с Accor за управление на операциите и предоставяне на услуги за настаняване по време на Световното първенство по футбол 2022 г. Сделката е до края на следващата година. Споразумението беше подписано в Доха в присъствието на Халид бин Халифа Ал Тани, министър-председател и министър на вътрешните работи на Катар.

Това беше договорено от Върховния комитет за доставка и наследство (SC), организацията, която отговаря за необходимата инфраструктура, операции и проекти за Световното първенство. Ясир Ал Джамал, председател на SC, подписа споразумението заедно със Себастиен Базин, изпълнителен директор на Accor.

6fbc7cd448d07824228276b0f99f28c4e6289ae8 Accor Hotels ще управляват местата за настаняване по време на Световното първенство по футбол 2022

Accor е френска мултинационална хотелска компания, която притежава, управлява и има договори за франчайз с хотели, курорти и ваканционни имоти. Това е най-голямата компания за хотелиерство в Европа и шестата по големина в света. Accor оперира в 5199 места в над 110 държави с общ капацитет от приблизително 762 000 стаи. Притежава и управлява марки в много сегменти на гостоприемството: луксозни (Raffles, Fairmont, Sofitel), премиум (MGallery, Pullman, Swissôtel), средни (Novotel, Mercure, Adagio) и икономични (ibis, hotelF1).

Решението да се използват пълноценно съществуващите жилищни сгради и апартаменти и вили на арабската държава в Персийския залив ще гарантира, че страната ще има „устойчив хотелски пазар, който няма да остави Катар с излишни и неизползваеми хотелски стаи след 2022 г.“, коментира Хасан ал Тавади, който оглавява Организиращият орган на Катар.

Accor ще осигури и персонал, който да управлява повече от 60 000 стаи в апартаменти и вили, пръснати из арабската държава.

Организаторите на Световното първенство се надяват да привлекат 1,2 милиона посетители в Катар по време на 28-дневното събитие, което стартира следващия ноември. Катар разполага с по-малко от 30 000 хотелски стаи в експлоатация, според данни, публикувани през август от Националния орган по туризъм на Катар. Катар е дом на 2,9 милиона души, 85% от които са чужденци. Като най-големият производител на втечнен природен газ в света, Катар има сред най-високите доходи на глава от населението в света.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]