fbpx

Accor Hotels планира ваксиниране на всички свои служители до края на лятото

Най-голямата верига хотели в Европа, Accor заяви, че планира да плати ваксинацията на всички свои служители до края на лятото, тъй като се опитва да възстанови бизнеса си, на фона на продължаващите ограничения за пътуване в континента.

„Няма да чакаме правителството. Ще купуваме ваксини със собствени средства и по наш начин, ако успеем да ги вземем, но не искаме да го правим от съществуващите правителствени програми“, каза Себастиан Базин, изпълнителен директор на Accor Hotels пред Financial Times. „Не бива да се отнемат така необходимите дози от нуждаещите се хора.“

Accor, която е собственик на марките Novotel и Ibis, както и луксозната хотелска верига Raffles, достигна 2 млрд. евро нетна загуба през 2020 г., подчертавайки разрухата на туристическата индустрия, причинена от пандемията. Това беше рязък обрат след 464 млн. евро нетна печалба, която компанията, която управлява над 5100 хотела, отчете през 2019 г. Accor намали годишните разходи с 200 млн. евро и заяви, че има 3,9 млрд. евро ликвидност след продажбата на половината от дела си в китайската група за хотелиерство Huazhu.

Около 40% от бизнеса на Accor идва от почивки и летни ваканции. За да компенсира това, което Базин очаква да бъде 6% до 7% постоянен спад в бизнес пътуванията, Accor планира да предложи пространства за съвместна работа на абонаментен принцип за корпоративни клиенти. Приходите на групата са паднали с 60% до 1,6 млрд. евро миналата година, но Базин заяви, че очаква възстановяване до нивата преди 2020 г. през втората половина на 2022 г.

Междувременно Accor обяви, че ще стреми да добави 517 хотела с общо 114 832 стаи към световното си портфолио през следващите няколко години. 2021 се очертава да бъде добра година за проектите на Accor, със 195 нови хотели и 41 238 стаи. През 2022 г. се очертават да са готови нови 142 нови хотела и 31 604 стаи. През 2023 г. обаче скоростта на нови отваряния ще се забави доста драстично, като до момента са в процес на подготовка само 41 проекта с 10 010 стаи.

.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]