fbpx

ABTA Великобритания разкри топ 10 на най – търсените дестинации през 2022 година

Тъй като пътуванията в чужбина за великобританците вече са по-лесни благодарение на премахването на тестовете преди заминаване, ABTA – Travel Association ( Асоциацията за пътуване в Обединеното кралство) разкри топ 10 на дестинациите, които хората планират да посетят през 2022 година.

Номер едно в списъка с желания за пътуване на хората е Испания, като 29,3% от респондентите казват, че планират да посетят южната страна през 2022 г. Предлагайки слънце, море и пясък в изобилие, Испания отдавна е любимата дестинация за почивка на Обединеното кралство и обикновено привлича над 18 милиона великобританци всяка година. На второ място и начело в списъка с дестинации на дълги разстояния – са САЩ, които отвориха отново границите си за британски туристи през ноември 2021 г. Почти 1 на всеки 5 (18,1%) души планират да пътуват до там тази година, като Ню Йорк и Флорида сред най-популярните дестинации.

ABTA е оперативното име на организация, която преди години беше известна като Асоциацията на британските туристически агенти. Основана преди повече от 60 години, ABTA е най-голямата туристическа асоциация в Обединеното кралство, представляваща туристически агенти и туроператори. Защитата ABTA е предназначена да налага стандартите и да осигурява застраховка на летовниците в случай на финансови проблеми за туристически компании.

Две други дестинации на дълги разстояния, които набират популярност, са Австралия (5,1%) и Канада (4,5%), като и двете се издигнаха с две места спрямо миналата година.

Класическите европейски ваканционни „убежища“ във Франция (17,8%), Италия (16,4%) и Гърция (10,1%) завършват първите пет в класирането, всички обещаващи световноизвестна култура и гастрономия, както и много възможности за бягство на плажа, изпълнено със слънце през летните месеци. Докато Португалия (8,7%) и Германия (8,2%) остават на шестата и седмата позиция, Турция (4,0%) се изкачи с две места до десетата най-популярна дестинация тази година. Тази повишена популярност може да се дължи на изключителното съотношение цена/качество, което в момента предлага на летовниците в Обединеното кралство, тъй като турската лира падна значително спрямо паунда.

Облекчаването на изискванията за тестване на Обединеното кралство ще направи пътуването по-достъпно – от 7 януари напълно ваксинираните пътници вече не трябва да правят тест преди заминаване, когато се връщат в Обединеното кралство.

Тъй като проучванията показват, че хората са с 30% по-склонни да използват професионалист в областта на пътуването сега, отколкото преди пандемията, ABTA очаква повече клиенти, които се обръщат към професионалисти в областта на пътуванията, за да резервират дългоочакваните си пътувания тази година.

Греъм Бък, директор по комуникациите в ABTA – The Travel Association каза: „Януари обикновено е месец, когато хората започват да планират ваканцията си за следващата година, така че бихме насърчили всеки, който мисли да резервира почивка, да говори с член на ABTA. Независимо дали искат да посетят една от тези популярни дестинации или някъде другаде, нашите членове са експерти в намирането на най-добрата почивка за своите клиенти – и то на конкурентна цена.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.