fbpx

ABTA Великобритания разкри топ 10 на най – търсените дестинации през 2022 година

Тъй като пътуванията в чужбина за великобританците вече са по-лесни благодарение на премахването на тестовете преди заминаване, ABTA – Travel Association ( Асоциацията за пътуване в Обединеното кралство) разкри топ 10 на дестинациите, които хората планират да посетят през 2022 година.

Номер едно в списъка с желания за пътуване на хората е Испания, като 29,3% от респондентите казват, че планират да посетят южната страна през 2022 г. Предлагайки слънце, море и пясък в изобилие, Испания отдавна е любимата дестинация за почивка на Обединеното кралство и обикновено привлича над 18 милиона великобританци всяка година. На второ място и начело в списъка с дестинации на дълги разстояния – са САЩ, които отвориха отново границите си за британски туристи през ноември 2021 г. Почти 1 на всеки 5 (18,1%) души планират да пътуват до там тази година, като Ню Йорк и Флорида сред най-популярните дестинации.

ABTA е оперативното име на организация, която преди години беше известна като Асоциацията на британските туристически агенти. Основана преди повече от 60 години, ABTA е най-голямата туристическа асоциация в Обединеното кралство, представляваща туристически агенти и туроператори. Защитата ABTA е предназначена да налага стандартите и да осигурява застраховка на летовниците в случай на финансови проблеми за туристически компании.

Две други дестинации на дълги разстояния, които набират популярност, са Австралия (5,1%) и Канада (4,5%), като и двете се издигнаха с две места спрямо миналата година.

Класическите европейски ваканционни “убежища” във Франция (17,8%), Италия (16,4%) и Гърция (10,1%) завършват първите пет в класирането, всички обещаващи световноизвестна култура и гастрономия, както и много възможности за бягство на плажа, изпълнено със слънце през летните месеци. Докато Португалия (8,7%) и Германия (8,2%) остават на шестата и седмата позиция, Турция (4,0%) се изкачи с две места до десетата най-популярна дестинация тази година. Тази повишена популярност може да се дължи на изключителното съотношение цена/качество, което в момента предлага на летовниците в Обединеното кралство, тъй като турската лира падна значително спрямо паунда.

Облекчаването на изискванията за тестване на Обединеното кралство ще направи пътуването по-достъпно – от 7 януари напълно ваксинираните пътници вече не трябва да правят тест преди заминаване, когато се връщат в Обединеното кралство.

Тъй като проучванията показват, че хората са с 30% по-склонни да използват професионалист в областта на пътуването сега, отколкото преди пандемията, ABTA очаква повече клиенти, които се обръщат към професионалисти в областта на пътуванията, за да резервират дългоочакваните си пътувания тази година.

Греъм Бък, директор по комуникациите в ABTA – The Travel Association каза: „Януари обикновено е месец, когато хората започват да планират ваканцията си за следващата година, така че бихме насърчили всеки, който мисли да резервира почивка, да говори с член на ABTA. Независимо дали искат да посетят една от тези популярни дестинации или някъде другаде, нашите членове са експерти в намирането на най-добрата почивка за своите клиенти – и то на конкурентна цена.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]