fbpx

ABTA-Великобритания изискват промени за пакетните пътувания

ABTA(The Travel Association) предупреждава, че туристическите фирми, в които работят десетки хиляди хора, могат да преустановят дейност, освен ако правителството на Великобритания не окаже спешна подкрепа на сектора.

„В резултат на продължаващото разпространение на коронавирус в света, туристическата индустрия във Великобритания е изправена пред криза с безпрецедентен мащаб, която засяга стотици туристически фирми и много хиляди техните клиенти. Без тази подкрепа(на правителството) асоциацията вярва, че напълно жизнеспособните и успешни туристически фирми във Великобритания, в които работят десетки хиляди хора, са изложени на риск от фалит.“, заявяват от ABTA.

Те продължиха с това, че туристическите фирми работят денонощно, помагайки на клиентите, които са в различни дестинации по света и тези с неотложни заминавания, но предупреждават, че става все по-трудно с разпространението на вируса. Туристическите агенти и туроператорите също са изправени пред огромен спад в резервациите, се казва в изявлението. Днес асоциацията е писала отново до премиера и бизнес секретаря и призовава за незабавни, временни промени в Правилата за пакетно пътуване на Обединеното кралство на европейско и правителствено ниво. „Съществуващите структури и разпоредби за финансова защита не са проектирани така, че да се справят с мащабния срив на бизнеса“, се казва в съобщението.

Ето и промените, които изискват от ABTA:

• Туроператорите не трябва да носят отговорност за възстановяването на суми, ако тези разходи не са покрити от доставчиците (например хотел или авиокомпания). Когато тези доставчици не могат или не искат да възстановят средствата, за изпълнение на плащанията за възстановяване трябва да има държавен фонд.

• 14-дневният прозорец в регламентите за възстановяване на суми трябва да бъде премахнатi.

• Спешни действия за осигуряване на кредити за всички размери на бизнеса, които Банката на Англия обяви миналата седмица, с ясни механизми за достъп до тези заеми.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.