fbpx

75% спад на летищата във Варна и Бургас за септември месец

Излязоха официалните данни на Fraport Group за трафика на летищата в Европа за месец септември. При по-голямата част от летищата се наблюдава рекорден спад и доказателство за силата на кризата върху туристическата индустрия.

През септември 2020 г. летище Франкфурт (FRA) е обслужило около 1,1 милиона пътници – 82,9% спад в сравнение със същия месец на миналата година. Кумулативният трафик на франкфуртското летище през периода от януари до септември 2020 г. е спаднал със 70,2%. Ниското търсене се дължи на продължаващите ограничения за пътуване и несигурността при планирането на пътуванията след пандемията Covid-19.

Движенията на самолетите на летище Франкфурт са намалели с 63,7% на годишна база до 16 940 излитания и кацания през септември 2020 г.

Летищата на Fraport Group в световен мащаб също продължават да бъдат засегнати от пандемията Covid-19, макар и в различна степен. Докато някои летища от международното портфолио на Fraport се възползваха от лекото възстановяване на ваканционния трафик, други все още бяха обект на изчерпателни ограничения за пътуване през отчетния месец.

Българските летища Twin Star в Бургас (BOJ) и Варна (VAR) отбелязаха комбиниран спад на трафика със 75,6% до 171 690 пътници. Летище Анталия (AYT) в Турция е приело около 2,3 милиона пътници – намаление с 53,4 процента.

Трафикът на летище Пулково (LED) в Санкт Петербург, Русия, се сви с 29,1% до около 1,4 милиона пътници. С около 3,6 милиона пътници, регистрирани през септември 2020 г., китайското летище Сиан (XIY) запази пътя си на възстановяване – и допълнително намали скоростта на спад до едва 9,5 процента на годишна база.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]