fbpx

2 години по-късно: Neckermann Reisen се завръща на туроператорската сцена

Туристическата група Anex, която е турска собственост планира да възобнови най-известната туроператорска марка в Германия, Neckermann Reisen. Семейната група купи няколко туроператорски марки след фалита на Thomas Cook Group в края на 2019 г., включително германските туроператори Neckermann, Öger и Bucher и известната руска марка Intourist.

Neckermann Reisen бе една от дъщерните фирми и марки на Thomas Cook до фалита през 2019 година. Компанията е създадена през 1970 година от Джозеф Некерман.

След това малката германска дъщерна компания на групата Anex Tour възобнови Öger и Bucher в началото на миналата година, но отложи плановете за завръщане на Neckermann, тъй като пандемията Covid-19 надделя над туристическата индустрия. Мурат Кизилсач, управляващ директор на Anex Tour обаче, заяви пред fvw в интервю: „Имаме завършен план за Neckermann и искаме да активираме бранда възможно най-скоро. Но все още няма фиксирана дата.“

Запитан как протичат досега резервациите на групата на германския пазар тази година, той каза: “Имаме много добри резултати при резервациите за месеците юни, юли и август, както и за есента. Генерираме повечето резервации за Турция, последвани от Гърция и Испания, които са на подобно ниво. Не знаем обаче колко и как ще продължи този подем в резервациите. Пандемията научи туроператорите, че не трябва да правят дългосрочни планове”.

Шефът на Anex Tour продължи: “Виждаме също потенциал за растеж за Испания и Гърция. Гърция и Испания бяха двете най-големи дестинации за Bucher Reisen в миналото. Крит вече е представен с 230 хотела и имаме 50% повече хотели на Майорка от миналата година.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]