fbpx

2 години по-късно: Neckermann Reisen се завръща на туроператорската сцена

Туристическата група Anex, която е турска собственост планира да възобнови най-известната туроператорска марка в Германия, Neckermann Reisen. Семейната група купи няколко туроператорски марки след фалита на Thomas Cook Group в края на 2019 г., включително германските туроператори Neckermann, Öger и Bucher и известната руска марка Intourist.

Neckermann Reisen бе една от дъщерните фирми и марки на Thomas Cook до фалита през 2019 година. Компанията е създадена през 1970 година от Джозеф Некерман.

След това малката германска дъщерна компания на групата Anex Tour възобнови Öger и Bucher в началото на миналата година, но отложи плановете за завръщане на Neckermann, тъй като пандемията Covid-19 надделя над туристическата индустрия. Мурат Кизилсач, управляващ директор на Anex Tour обаче, заяви пред fvw в интервю: „Имаме завършен план за Neckermann и искаме да активираме бранда възможно най-скоро. Но все още няма фиксирана дата.“

Запитан как протичат досега резервациите на групата на германския пазар тази година, той каза: “Имаме много добри резултати при резервациите за месеците юни, юли и август, както и за есента. Генерираме повечето резервации за Турция, последвани от Гърция и Испания, които са на подобно ниво. Не знаем обаче колко и как ще продължи този подем в резервациите. Пандемията научи туроператорите, че не трябва да правят дългосрочни планове”.

Шефът на Anex Tour продължи: “Виждаме също потенциал за растеж за Испания и Гърция. Гърция и Испания бяха двете най-големи дестинации за Bucher Reisen в миналото. Крит вече е представен с 230 хотела и имаме 50% повече хотели на Майорка от миналата година.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]