fbpx

16 заразени с Covid-19 от полет на TUI UK между Гърция и Уелс

193 туристи от полета на туроператора TUI UK, които се завърнаха в град Кардиф от гръцкия остров Закинтос, веднага бяха поставени под карантина. На борда са открити до момента минимум 16 случая на коронавирус, като туристите наричат ​​този полет „пълен с ковидиоти“ (буквално означава „идиоти, които отричат ​​опасността от коронавирус“).

Предварително Уелската служба за обществено здраве заяви, че масовото заразяване идва от трима пътника. В същото време, както една от туристите, 39-годишната Стефани Уитфийлд, заяви хората не са носили маски по време на полета.

„Човекът до мен носеше маската на врата си. Никой от екипажа не обръщаше внимание на това и не направи дори и една забележка. Десетки хора свалиха маските си и вървяха нагоре-надолу по пътеките, за да разговарят помежду си. Полетът беше пълен с егоистични ковидиоти и неумел екипаж, който не се интересуваше.“

TUI коментира категорично, че техните авиокомпании настояват всички пътници да спазват протоколите Covid-19, включително да носят маски. Освен това в техните самолети работи „модерна система за филтриране на въздуха за болници“, също така са били дълбоко почиствани след всеки полет и „напълно дезинфекцирани поне веднъж на 24 часа“ в съответствие с насоките на Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Властите обаче бяха обезпокоени от инцидента. Например д-р Гири Шанкар, директор на реагирането на огнища в Public Health Wales, заяви: „Съветваме всички пътници в този полет да се считат за близки контакти и трябва да се самоизолират. Всеки със симптоми трябва незабавно да си направи тест.“ Той добави, че откакто са започнали да предупреждават пътниците от въпросния полет, броят на потвърдените случаи се е увеличил от 7 на 16, но не е ясно къде са се заразили с вируса.

Източник: BBC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.