fbpx

16 заразени с Covid-19 от полет на TUI UK между Гърция и Уелс

193 туристи от полета на туроператора TUI UK, които се завърнаха в град Кардиф от гръцкия остров Закинтос, веднага бяха поставени под карантина. На борда са открити до момента минимум 16 случая на коронавирус, като туристите наричат ​​този полет „пълен с ковидиоти“ (буквално означава „идиоти, които отричат ​​опасността от коронавирус“).

Предварително Уелската служба за обществено здраве заяви, че масовото заразяване идва от трима пътника. В същото време, както една от туристите, 39-годишната Стефани Уитфийлд, заяви хората не са носили маски по време на полета.

„Човекът до мен носеше маската на врата си. Никой от екипажа не обръщаше внимание на това и не направи дори и една забележка. Десетки хора свалиха маските си и вървяха нагоре-надолу по пътеките, за да разговарят помежду си. Полетът беше пълен с егоистични ковидиоти и неумел екипаж, който не се интересуваше.”

TUI коментира категорично, че техните авиокомпании настояват всички пътници да спазват протоколите Covid-19, включително да носят маски. Освен това в техните самолети работи „модерна система за филтриране на въздуха за болници“, също така са били дълбоко почиствани след всеки полет и „напълно дезинфекцирани поне веднъж на 24 часа“ в съответствие с насоките на Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Властите обаче бяха обезпокоени от инцидента. Например д-р Гири Шанкар, директор на реагирането на огнища в Public Health Wales, заяви: „Съветваме всички пътници в този полет да се считат за близки контакти и трябва да се самоизолират. Всеки със симптоми трябва незабавно да си направи тест.” Той добави, че откакто са започнали да предупреждават пътниците от въпросния полет, броят на потвърдените случаи се е увеличил от 7 на 16, но не е ясно къде са се заразили с вируса.

Източник: BBC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]