fbpx

150 туристически агенции са фалирали в Германия от началото на пандемията, още 8% са изложени на риск

Памндемията Covid-19 нанася сериозни удари върху туристическата индустрия, като само в Германия в момента броят на фалиралите туристически агенции е достигнал 150 компании, но това далеч не е края- поне още 8% от останалите са изложени на риск. Тези данни бяха предоставени от компанията Crif Bürgel, която анализира корпоративни фалити в Германия.

Експертите на компанията проучиха състоянието на общо 22 600 туристически компании, работещи в Германия. Според главния изпълнителен директор на Crif Bürgel, Франк Шлайн, в сравнение с февруари 2020 г., броят на финансово слабите туристически агенции и туроператори под заплаха от фалит се е увеличил с 31,3%. „Към януари 2021 г. 8% от туристическата индустрия, което съответства на 1810 компании, са под заплаха от фалит. През февруари 2020 г. този брой беше 1379 или 6,1%“, каза той.

В същото време компанията е уверена, че фалитите ще продължат и през 2021 г., а фирмите в секторите на гастрономията, туристическите агенции и местата за настаняване са изложени на риск от фалит.

Припомняме, че в края на 2020 година кризата доведе до голям фалит: най-старата верига туристически агенции Bühler Reisebüro, със седалище в Шварцвалд, основана през 1969 г. и с над 30 клона в цяла Германия, подаде молба за несъстоятелност. Почти едновременно с германците, скандинавците започнаха да фалират, въпреки че вече не говорим за туристически агенти, а туроператори- всичко започна с фалита на датската група туроператори TravelCo Nordic и след това се разпространи из дъщерните дружества в почти всички скандинавски страни.

Междувременно Германия заяви в понеделник, че решението си да наложи граничен контрол с Чехия и Австрия е временна крайна мярка. Новите ограничения бяха предизвикани от сигнал за огнища в Чехия и австрийския Тирол на нови щамове, които се разпространяват по-бързо и причиняват повече заболявания. Германия въведе гранични проверки в неделя, предизвиквайки протест от Австрия и опасения относно прекъсванията на веригата на доставки, които могат да навредят на експортно ориентирания производствен сектор на страната.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]